Annonce
Debat

Sexisme skal til livs

Annonce

Læserbrev: Siden Sofie Linde chokerede alle med sin beretning om sexisme til Zulu Comedy Galla, har MeToo-bølgen fået sin renæssance i Danmark.

Kvinder fra blandt andet sundhedsvæsenet, mediebranchen og i den politiske verden fortæller om helt uhyrlige episoder, hvor de er blevet krænket på baggrund af deres køn.

Lige præcis dette er vigtigt at understrege.

Sexisme er nemlig ikke begrænset til uønsket seksuel opmærksomhed men er også forskelsbehandling på baggrund af ens køn, dette har vi i SF længe ønsket et opgør mod.

Det handler ikke om, at kikset flirt skal retsforfølges, at man ikke længere må røre eller flirte med hinanden, langt de fleste mennesker kan heldigvis læse det rum, de er i.


Det handler ikke om, at kikset flirt skal retsforfølges, at man ikke længere må røre eller flirte med hinanden, langt de fleste mennesker kan heldigvis læse det rum, de er i.


Nej det handler om, at den kultur, der hersker, hvor uønskede berøringer og bemærkninger bliver set som ‘sjove’ og ‘frække’, og hvor et nej ikke bliver mødt med forståelse, skal stoppe. Og magtpositioner skal ikke udnyttes til at udføre seksuelle tilnærmelser eller nedværdigende bemærkninger. Det er ligeledes vigtigt, at ofre for sexisme ikke bliver udskammet eller mødt med fordomme om, ‘at det er deres egen skyld’, for der er intet, der retfærdiggør dette. Det er vores alles ansvar at skabe en kultur, hvor man trygt kan stå frem med de krænkelser, man har været udsat for. Vores egne erfaringer er, at sexisme eksisterer i alle miljøer; i foreningslivet, det politiske liv, på skolerne og ungdomsuddannelserne, arbejdspladsen etcetera. Derfor er enkeltsagerne mindre vigtige, selvom vi kunne nævne mange, det er kulturen, der skal ændres. Vi er i SF derfor glade for at have bragt ligestillingsdebatten på byrådsdagsordenen, hvor der nu skal udarbejdes en ligestillingspolitik for Randers Kommune. Her vil SF arbejde på at få mere oplysning om sexisme helt ned på folkeskoleniveau indarbejdet i politikken. Hvis vi for alvor skal det til livs, skal vi udligne forskelsbehandling mellem kønnene. Det hører ingen steder hjemme i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Nørreskoven: Defensiven viste vejen

Randers

Lokal politiker skal overvåge valget i USA: Malte Larsen er observatør i Missouri når amerikanerne stemmer 3. november

Sport For abonnenter

Ude af position og nyt ansvar i forsvaret: Degn vil bruge pragtkamp som afsæt til mere

Annonce