Annonce
Østjylland

Sexorgie, Hitler-kandidat og steriliserende flygtninge: Her er valgkampens opsigtsvækkende vildskud

Kandidater er blevet ekskluderet, der er blevet rejst erstatningskrav for en brækket arm - og så blev en kandidats navn ved en fejl forvekslet med Hitler. Valgkampen frem mod kommunal- og regionsrådsvalget 21. november har budt på mange opsigtsvækkende historier landet over. Scanpix/Sophia Juliane Lydolph/arkiv

Sexorgie, gavekort til vælgerne og et frieri i avisannonce. Få overblik over valgkampens vilde historier.

Valgkampen op mod kommunalvalget 21. november har budt på flere opsigtsvækkende historier. Se et udpluk af dem her:

Fravalgte byrådsmøde for sexorgie

Byrådsmedlem i Syddjurs Kommune og formand for familieudvalget, Per Zeidler fra Social Liberal Borgerliste, er sigtet for rufferi i forbindelse med sexorgier i et tidligere forsamlingshus i Vejle. Et af orgierne fandt sted samtidig med et byrådsmøde. Zeidler er efterfølgende blevet afsat som udvalgsformand og har sygemeldt sig fra byrådsarbejdet og trukket sit kandidatur.

Annonce

Erstatning for brækket arm

Byrådskandidat for Det Sorte Register i Haderslev Ole Eli Christiansen brækkede armen under en vælgerdebat, fordi han faldt ned fra scenen.

Han krævede efterfølgende erstatning på en million kroner, men endte med at indgå et forlig, der ikke dræner kommunens pengekasse: Han får dækket udgifter til en ødelagt telefon, medicin og transport til og fra sygehuset. Han vil også få hjælp til at tage sine valgplakater ned efter valget.

Annonce

Kandidat delte gavekort ud til vælgere

Charlotte Biskup (K) måtte trække sig som kandidat i Lyngby-Taarbæk Kommune, efter at hun i valgkampen uddelte gavekort sammen med en opfordring om at stemme på hende.

Gavekortet var på 300 kroner til en haveservice i Ølstykke, der hedder Den Grønne Trold, som ejes af en privat ven af Charlotte Biskup.

Annonce

Kaldte partifæller for uægte

DF'eren Per Hauge, der stillede op til kommunalvalget i Solrød, blev ekskluderet fra partiet med omgående virkning for illoyalitet. Årsagen var følgende tekst på hans valgplakat:

- Hvorfor bruge din stemme på den uægte vare = nummer et og to på DF's liste, når du med byrådsmedlem Per Hauge, nummer tre på listen, kan få den ægte lokalpolitiker?

Annonce

Kandidat bifaldt sterilisation af flygtninge

Nye Borgerlige ekskluderede partiets spidskandidat i Frederikssund, Morten Johan Lintrup, efter at han bifaldt sterilisation af muslimske rohingya-flygtninge i Bangladesh.

Hans navn står dog stadig på listen, da den ikke kan laves om, og han opfordrer derfor folk til at stemme ham ind som uafhængigt medlem.

Annonce

Fældet for at opfordre til etnisk udrensning

Kandidat for Nye Borgerlige i Esbjerg, Johnny Boalth Lambertsen, har trukket sit kandidatur og meldt sig ud af partiet efter afsløringer af, at han gentagne gange har fremsat voldelige ytringer på sociale medier.

Han har blandt andet opfordret til etnisk udrensning og skrevet "skyd dem ned og lad dem ligge" om to personer, der skulle have slået en buschauffør.

Annonce

Kandidat ekskluderet for racistisk mail

Lars Kiil, der var opstillet for Nye Borgerlige ved kommunalvalget i Gentofte Kommune og regionsrådsvalget i Region Hovedstaden, blev ekskluderet, efter at han havde sendt en racistisk mail til en stor gruppe borgere.

I mailen kaldte han blandt andet muslimer for en kræftsvulst, anklagede jøder for at stå bag den afrikanske og mellemøstlige indvandring i Europa og skrev om få at få kulturradikale landsforrædere op mod muren.

Annonce

Frieri i avisannonce

Folketingsmedlemmet Morten Marinus (DF) friede til sin kæreste, partifælle og byrådskandidat i Helsingør Freja Södergran, i en avisannonce på forsiden af Helsingør Dagblad.

Svarmulighederne i annoncen lød: 1: Ja, det vil jeg meget gerne. 2: Måske. 3: Hvad tror du selv. 4: Jeg vil hellere brække en arm. Hun svarede ja.

Annonce

18-årig fik video med afbrænding af sin valgplakat

Jonas Haase (S), der opstiller i Aabenraa Kommune, fik tilsendt en video, hvor ukendte gerningsmænd brænder hans valgplakat af, mens de siger "så er der ild i bøssen".

Den 18-årige socialdemokrat er for nylig sprunget ud som homoseksuel og ser afbrændingen som en homofobisk hetz. Sagen er meldt til politiet.

Annoncebommert udløste panik

Ugeavisen Esbjerg udkom med et annonceomslag på fire sider med alle Venstres kandidater. Ved en fejl stod der, at annonceomslaget var købt og betalt af Esbjerg Kommune.

Det er ikke alene ulovligt, det var også forkert, og det har Venstre siden haft travlt med at understrege alle steder.

Spidskandidat beskyldte FCM for slavehandel

Henrik Kraglund, der er spidskandidat for Fælleslisten i Ikast-Brande, beskyldte på et valgmøde fodboldklubben FC Midtjylland for at drive sort slavehandel:

- Det er til at brække sig over, at FCM henter 14 år gamle drenge i Nigeria og tjekker, om de er dygtige nok. De giver dem godt nok lidt skolegang. Bliver de vraget, sendes de retur. Det er da sort slavehandel.

Han har fået en irettesættelse af partiet, der tager afstand fra udtalelsen, og han fortryder selv vendingen "sort slavehandel", men fastholder sin kritik.

Kandidat blev kaldt Hitlers

Den radikale kandidat Katja Hillers fra Skanderborg Kommune blev ved en fejl kaldt Katja Hitlers i en valgannonce i Ry Ugeavis.

Fejlen lå hos avisen, og selv om Hillers var "træt af den", trak hun også lidt på smilebåndet, fordi hun "står for det direkte modsatte" af den tyske diktator, udtalte hun til TV2.

Ungdomshuset inviterede til valgtæsk

Ungdomshuset i Københavns Nordvestkvarter inviterede til "valgtæsk", hvor programmet stod på at makulere valgkort og smadre valgplakater. I invitationen på Facebook lød det:

- Vi gider ikke fejre de politikere, der i minutiøse detaljer skal ruinere vores lokalsamfund de næste fire år. Vi vil tæske dem!

Opslaget vakte ikke overraskende harme blandt de kandidater, der stod til tæsk.

Alternativet

Efter anklager om sexkrænkelser og en vild festkultur i Alternativet, kom det dagen før valget frem, at partiets afdeling i København ville holde valgfest med sexgynger og mørkerum på homobaren Monastic.

Der var dog tale om en misforståelse, der beror på, at baren normalt er udstyret med sexgynger og mørkerum - men ingen af delene vil være en del af valgfesten.

Gratis bryllup på rådhuset

Både tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) og Venstres spidskandidat i København, Cecilia Lonning-Skovgaard, har gratis holdt bryllupsreception på Københavns Rådhus.

Sagen var medvirkende årsag til, at Anna Mee Allerslev trak sig fra politik, selv om hun efterbetalte 65.000 kroner for lån af hallen. Cecilia Lonning-Skovgaard har også betalt regningen på 65.000 kroner.

Kilder: Ritzau, JydskeVestkysten, Altinget, Adresseavisen Syddjurs, DR, Herning Folkeblad, Århus Stiftstidende, Sjællandske Medier, Ry Ugeavis, Ugeavisen Esbjerg, Helsingør Dagblad, Radio24syv, Berlingske, TV2 Lorry.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Den hårdtslående skønhedsdronning fra Randers fylder 50

Randers FC For abonnenter

Seneste trupnyt: Randers FC-anfører glipper pokalopgør mod barndomsklub - Graves ude af topopgør

Kultur

’Pretty Woman – The musical’ kommer til Værket i efteråret 2022

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Leder

Der skal otte nye i Randers Byråd. Mindst. Sådan kan din stemme skabe den nødvendige fornyelse og stoppe den dumme fnidderfnadder.

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Randers

To unge mænd anholdt efter overfald på 17-årig: Sparkede ham flere gange i ansigtet og på kroppen

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Forsvarsministeriet kendte til forurening og trussel mod grundvand: Ordførere kritiserer manglende orientering

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Randers

50 år med Randers Lille Skole: En skole der tog afstand fra "den sorte skole"

Randers For abonnenter

Randers Amtsavis analyserer: Derfor mister Dansk Folkeparti magt i Randers

Erhverv

Rundspørge: Hvordan får du byrådsarbejde og fuldtidsjob i det private til at hænge sammen?

Annonce