Annonce
Debat

SF: Der skal handles NU på Huset Nyvang

Annonce

Læserbrev: Jeg glemmer aldrig, da jeg så TV2-dokumentaren “Plejehjemmene bag facaden”. Her fik vi for første gang et reelt indblik i, hvordan der bliver begået systematisk omsorgssvigt på Huset Nyvang.

Det blev en sag af de helt store. En sag, der betød, at Randers Byråd satte en lang række tiltag i gang. Herunder en stor tilbundsgående undersøgelse af hele ældreområdet.

Længe forlød det, at det gik fremad, og at man var ved at få styr på forholdene. Men så ...

Så kom Styrelsen for Patientsikkerhed på besøg for at foretage et tilsyn. Et borgerrettet tilsyn, hvor styrelsen blandt andet så på beboernes trivsel, værdighed og livskvalitet. Det gav anledning til hele 14 påbud.

Påbud, der peger på, at der fortsat er alvorlige problemer på Nyvang. Derfor skal der handling til, og der skal handling til nu. Alle partierne i Randers Byråd står heldigvis sammen om det ønske. Det er jeg glad for. Det er, i min optik, en for alvorlig sag til det sædvanlige politiske fnidder i Randers Byråd.

Partierne foreslår sammen, at kommunaldirektøren får ansvaret for, at der lynhurtigt udarbejdes en handleplan. Og at handleplanen indeholder overvejelser om personalesammensætning, ledelse på Huset Nyvang, og om der tilknyttes en ekstern bistand. Forslaget peger også på, at der i en periode tilføres flere ressourcer til Huset Nyvang, så det sikres, at de ældre får den hjælp og omsorg, de har brug for.

I SF kan vi ikke leve med, at beboerne på Nyvang og andre steder i vores kommune ikke får den hjælp, de har brug for. Jeg mener naturligvis, at demente borgere og andre sårbare ældre har krav på, at vi behandler dem ordentligt, værdigt og omsorgsfuldt. Vi kan simpelthen ikke være andet bekendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers HK

Agesen og Mejlvang efter to point i vestjysk drama: - Havde det været for ti år siden, var jeg gået fuldstændig amok

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Randers FC

Efter fire års AGF-samarbejde: Favrskov-klub vender tilbage til Randers FC's klubfællesskab

Annonce