x
Annonce
Læserbrev

SF har længe kæmpet imod nationale tests

Læserbrev: Endelig fik vi med det nye skoleforlig kørt de nationale tests ud på et sidespor. Vi håber aldrig, et sådant test-tyranni må foregå længere i Mariagerfjord Kommune.

Mange forældre har oplevet nervøse børn dagen før testen, og selvom de fleste lærere har sagt, at de ikke bruger dem til noget, har det alligevel sat sine spor i mange børns lyst til at lære.

Vi var henrykte, den dag de nationale tests blev smidt på porten, og derfor gør det os ondt at se direktøren i børn og familie foreslå, at vi fortsætter med at bruge de skadelige tests fremadrettet. I vores kommune kan vi slippe 100 procent for dem, da vi ikke ligger i den dårligste fjerdedel af de danske skoler.

SF er børnenes parti, SF er forældrenes parti og lærernes parti, så derfor vil vi til enhver tid stemme imod at fortsætte brugen af de nationale tests.

Tiden er kommet til, hvor lærerne bruger deres faglighed til at vurdere elevernes standpunkt og nærmeste udviklingszone. En god lærer ved godt cirka, hvor eleven ligger og kan sætte ind der, hvor det er nødvendigt. Jeg håber, at skolen får mere fred til at forberede god og inspirerende undervisning og går helt væk fra "teaching to the test".

Gulerødderne bliver altså ikke længere af, at man graver dem op og måler dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

I en coronatid er det vigtigt, at glæde sig over alt det, der lykkedes. Og takke dem der går forrest. Det så vi flere eksempler på i TV2’s ”Danmark står sammen” lørdag aften. Og hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte lørdag aften om et Danmark, der står sammen.

Randers

Skrædder Mamad Abdullah fra Underværket syr engangsmundbind: - Vi må alle forsøge at hjælpe, hvor vi kan

Danmark

Live fra pressemøde: Samfundet kan måske åbne efter påske: - Vi er dybt afhængige af hinanden

Randers

Fladbroløbet er aflyst: - Vi er af den klare overbevisning, at løbet altid er den første søndag i maj

Annonce