Annonce
Østjylland

SF klar til revanche efter vælgerlussing

Jacob Isøe Klærke er ny spidskandidat for SF til regionsrådsvalget i november. Dermed afløser han den hidtidige, Bente Nielsen, fra Silkeborg, som ikke genopstiller. Arkivfoto: Niels Aage Skovbo

Regionsvalget 2013 gik historisk dårligt for SF, som mistede fire mandater. Nu har partiet valgt sin nye spidskandidat, der skal forsøge at genvinde det tabte.

REGIONEN: Smak!

Ved regionsrådsvalget i 2013 indkasserede SF det, man kun kan kalde en vælgerlussing.

Landspolitisk var partiet på slingrekurs som en del af Helle Thornings SSFR-regering, og det smittede så meget af på regionsrådsvalget, at SF mistede fire af sine seks pladser i regionsrådssalen. En åreladning, der gjorde av.

En af dem, der røg ud, var Jacob Isøe Klærke, der havde siddet i regionsrådet siden 2009. Nu er han netop blevet genopstillet som SFs spidskandidat til det kommende valg i november.

- Det er jeg enormt stolt over, og jeg føler det naturligt at stille op igen, for jeg er lige så engageret i sundhedspolitik, som jeg altid har været, siger 31-årige Jacob Isøe Klærke, der under sin pause fra politik har færdiggjort sit lægestudie og for nylig er blevet ansat i Børne- og Ungdomspsykiatrien i Aarhus.

Han voksede op i Sahl ved Bjerringbro, flyttede sidenhen til Ørsted på Djursland og gik på Paderup Gymnasium i Randers, og nu bor han i Aarhus.

Vil af med de to procent

Hvis han bliver valgt, så vil han arbejde for et opgør med de to procents produktivitetsstigninger, som alle ansatte i sundhedsvæsenet årligt skal levere.

- Nu kender jeg det indefra, og jeg kan se, hvordan både sygeplejersker og læger er pressede. Det er regnearkstankegang fra en pølsefabrik, og det skal have en ende, for det passer slet ikke til virkeligheden, mener Jacob Isøe Klærke.

Mens hans navn kommer til at stå øverst på stemmesedlen, så blev Susanne Buch (Bøvlingbjerg ved Lemvig), Søren Gytz Olesen (Viborg) og Naja Kjær Poulsen (Silkeborg) valgt som henholdsvis nummer to, tre og fire.

SF har ikke sin fulde kandidatliste på plads endnu, men regner med at offentliggøre den i starten af august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Annonce