x
Annonce
Randers

SF opruster til kommunalvalg om halvandet år: Nu med to formænd

Signe My Scharling Bernberg, Jens Kristian Lauersen og Rosa Lykke Yde er allesammen fulde af tro på, at den dobbelte formandspost til de to første vil styrke SF Randers. Pressefoto
En 24-årig kvinde og en betydeligt ældre mand er begge valgt som nye formænd i SF Randers, mens Rosa Lykke Yde træder tilbage som formand for at hellige sig det politiske arbejde som spidskandidat frem mod byrådsvalget om halvandet år.

Randers: En 24-årig med fokus på klimapolitik, omsorgspolitik og integrationspolitik og en noget ældre fagforeningsmand med særligt fokus på arbejdsmarkedet og den kollektive trafik. Det er det formandspar, som skal bringe SF Randers godt hen mod kommunalvalget i november 2021.

Lørdag den 22. februar afholdt SF Randers den årlige generalforsamling. Her blev der valgt en ny bestyrelse, lavet en ny organisering og valgt en spidskandidat til at gå forrest i kommunalvalgkampen i 2021. De mange fremmødte partimedlemmer besluttede, at det nu var på tide at opruste til to formænd og samtidige vælge spidskandidat til kommunalvalget. Den afgående formand og nuværende byrådsmedlem Rosa Lykke Yde er valgt som spidskandidat. Det nye formandskab består af Signe My Scharling Bernberg og Jens Laursen.

Signe Bernberg er 24 år, universitetsstuderende og tidligere næstformand i SF Randers. Hun går særligt op i miljø og klimapolitikken, social-, uddannelse-, omsorgs, og integrationspolitikken.

- Jens og jeg er meget forskellige profiler, og jeg tænker ikke kun på køn og alder. Jeg er selv meget passioneret i kampen for klimaet og miljøet samt ligestilling, hvor Jens har særligt fokus på andre vigtige SF mærkesager. Jeg synes det er mega fedt, at vi sammen kan repræsentere så bredt, fortæller Signe Bernberg og fortsætter:

- Vi har de seneste år oplevet en kæmpe medlemsfremgang og er blevet en relativ stor partiforening. Derfor prøver Jens og jeg nu denne konstellation med delt formandskab. Der er nok at se til, når man i en stor forening ønsker en flad og inkluderende struktur. Jeg er sikker på, at vi kan supplere hinanden super godt.

Annonce

Skønheden og udyret

Jens Laursen er også godt tilfreds:

- Når Signe og jeg slår pjalterne sammen i et fælles formandskab, så er det sgu en styrkelse af SF Randers. Signe har ungdommens vildskab, og hun er den erfarne SF’er af os to. Jeg vil lære af hende og den øvrige bestyrelse. Ingen tvivl om at Signe er skarp på en masse områder, hvor jeg er knap så stærk, og omvendt. Jeg ved en del om andre områder. Når skønheden og udyret slår sig sammen, ja så er vi ustoppelige, siger Jens Laursen med et grin.

Jens Laursens mærkesager er arbejdsmarkedet, sygemeldte, kollektiv trafik, kampen mod social dumping samt ikke mindst at udnytte hele hans erfaring fra fagbevægelsen, hvor Jens Laursen til dagligt er formand for Transportgruppen hos 3F Randers. Han har tidligere siddet i Randers Byråd valgt for Beboerlisten, men har siden skiftet til SF.

Byrådsmedlem og nyvalgt spidskandidat Rosa Lykke Yde takker for valget til spidskandidat og glæder sig til at få hele to formænd, som hun, udover de kerneaktive i baglandet, kan sparre med.

- Som enligt byrådsmedlem for SF og socialudvalgsformand, så er der mere end rigeligt at se til. Derfor glæder det mig, at vores generalforsamling sagde ja til hele to formænd. Det giver en fladere struktur og vi bliver flere til at løfte i flok. Det er lige i SFs ånd, siger Rosa Lykke Yde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Region

69 coronapatienter er nu indlagt på midtjyske sygehuse - 24 på intensivafsnit

Annonce