Annonce
Randers

SF til kandidater: Skriv under på, du ikke skifter parti

Partiets kandidater kan blive bedt om at skrive under på, at de i tilfælde af partiskifte overlader deres mandat til anden SFer.

SF vil beholde partiets mandater i egne rækker, og derfor kan SF-kandidater til det kommende kommunal- og regionsvalg blive bedt om at skrive under på, at de trækker sig fra deres post, hvis de forlader partiet eller hopper over til et andet parti efter valget. Det skriver Jyllands-Posten.

»Man opstiller for SF og vælges for SF. Vælgerne har stemt på SF, så som folkevalgt forvalter man et mandat for partiet,« hedder det i det såkaldte kandidathåndslag, som partiets kommunalpolitiske landsudvalg har udarbejdet.

Håndslaget kan i sidste ende ikke forhindre valgte SFere i at forlade partiet til fordel for et andet politisk parti, erkender formand for udvalget og byrådsmedlem i Kolding, Lis Ravn Ebbesen (SF), over for avisen.

Annonce

»Men man kan bruge det til forventningsafstemning og prøve at appellere til, at vi står sammen om projektet,« siger hun til Jyllands-Posten.

SF har i denne uge set flere prominente profiler forlade partiet til fordel for Socialdemokraterne, og den nu tidligere politiske ordfører Jesper Pedersen (S) samt det tidligere medlem af Europa-Parlamentet for SF Emilie Turunen (S) har taget deres mandater med over til Socialdemokraterne i henholdsvis Folketinget og Europa-Parlamentet.

Det er dog ikke de aktuelle partihop, der har medført kandidathåndslaget, da det allerede var udarbejdet inden.

Men partihoppene viser, at det er relevant, påpeger medlem af SFs landsledelse Poul Overlund-Sørensen (SF), der gerne ser, at man også benytter sig af håndslaget ved valg til Folketinget og Europa-Parlamentet.

»Det aktualiserer, at der er en gentleman-forståelse, som vil sikre, at vælgernes stemmeafgivning er mere udtrykt,« siger han til Jyllands-Posten.

Som det er i dag, er det op til den enkelte lokalforening at bede kandidater om en underskrift.

Blandt lokalformænd og byrådspolitikere fra SF er der udbredt enighed om, at Jesper Petersen og Emilie Turunen bør forlade henholdsvis Folketinget og Europa-Parlamentet og overlade deres mandater til det parti, de er valgt for.

I en stikprøve foretaget af Berlingske Research onsdag svarede 77 ud af 110 lokalformænd og byrådspolitikere fra partiet, at de to nybagte socialdemokraters taburetter rettelig tilhører deres tidligere parti.

Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Annonce