Annonce
Randers

SF-topfolk imod indgreb i faglige konflikter

Flere medlemmer af SFs landsledelse mener, at politikere skal blande sig uden om faglige konflikter. Et medlem vil have det direkte dårligt med et regeringsindgreb i en konflikt mellem lærerne og KL.

Der vil formentlig komme til at lyde et ramaskrig i dele af SFs bagland, hvis regeringen vælger at bryde ind i den varslede konflikt mellem Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening (KL).

Seks medlemmer af landsledelsen oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at de »generelt er imod, at Folketinget griber ind i faglige konflikter«.

»Jeg vil have det dårligt med, at SF blander sig i en faglig konflikt. Det er ikke vores rolle,« siger Serdal Benli (SF), der udover at være medlem af landsledelsen også er byrådsmedlem i Gladsaxe.

Annonce

Alle seks medlemmer har svaret på det principielle i et politisk indgreb, men Serdal Benli er ikke bleg for at tale om den konkrete situation, hvor forhandlingerne mellem lærerne og KL er strandet i Forligsinstitutionen.

Han mener, at den danske model skal have lov til at fungere.

»Hvis vi som parti og som en del af regeringen er med til at lave et indgreb, så underminerer vi den danske model,« siger Serdal Benli.

Tidligere næstformand Tonni Hansen er helt på linje med Benli, når det gælder det principielle, men han erkender, at der kan være situationer, der er så fastlåste, at en regering må gribe ind.

»Men jeg vil ikke være særlig tilfreds, hvis regeringen bliver nødt til at gribe ind her,« siger Tonni Hansen.

Poul Overlund-Sørensen mener, at »arbejdsmarkedets parter knækker nødderne bedst selv«, men vil »udtrykke forståelse« for en eventuel indgriben i en lærer-lockout, da »der ligger en samfundsmæssig forpligtelse hos Folketinget«.

»Men jeg ser det ikke som en løsning på en arbejdsmarkedskonflikt,« siger han.

Partiformand Annette Vilhelmsen (SF) ønsker ikke at kommentere udmeldingerne. Hun henviser i stedet til den irettesættelse, som hun fredag gav til uddannelsesordfører Pernille Vigsø Bagge (SF), da hun blandede sig i debatten.

»Jeg synes ikke, det var særlig smart, at SFs ordfører udtalte sig om de igangværende forhandlinger på folkeskoleområdet. Det burde hun ikke have gjort. Jeg vil heller ikke selv kommentere de igangværende forhandlinger, netop fordi de er igangværende,« lød det fra Annette Vilhelmsen i en skriftlig meddelelse til Berlingske Nyhedsbureau.

Ifølge Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, vil det være særdeles kritisk for SF, hvis partiet bliver tvunget med i et politisk indgreb.

»I betragtning af, hvor elendigt SF står i meningsmålingerne, og hvor presset Annette Vilhelmsen allerede er som leder af partiet, så kan det her sætte gang i et forløb, som partiledelsen reelt ikke kan styre,« siger han.

»Det vil helt givet være med til at forstærke diskussionerne i baglandet om, at SF hurtigst muligt bør trække sig ud af regeringen,« vurderer Thomas Larsen.

KL og DLF skal forhandle en aftale på plads inden 1. april, hvis en lockout skal undgås. Forligsinstitutionen kan dog vælge at udsætte konflikten to gange 14 dage. Det er først, når konflikten træder i kraft, at regeringen kan skride ind og diktere en overenskomst.

Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

Har du opdaget det? Nu kan du trille let ned på cykel- og gangstien under Hvidemøllebroen

Annonce