Annonce
forside

SF vil have 100 nye psykiatriske sengepladser

Jacob Isøe Klærke fra SF (lyseblå skjorte) vil have løftet psykiatrien i Region Midtjylland med ikke færre end 100 nye senge. Foto: Mette Mørk

Argumenterne på plads, men finansieringen er en anden sag, erkender SF's spidskandidat, Jacob Isøe Klærke.

Annonce

Tak for denne gang, vi krydser fingre for, at du ikke kommer alt for galt af sted, inden vi ses igen.

Sådan siger medarbejderne i psykiatrien selvfølgelig ikke, når de udskriver patienter. Men det ville ikke være lyv, hvis de gjorde.

Region Midtjylland er den region, hvor flest psykiatriske patienter bliver genindlagt. Ofte er de blevet udskrevet for tidligt, fordi der står nye patienter og tripper for at blive indlagt i en af de alt for få senge.

- Vi har hørt historier om mennesker, der bliver afvist, fordi der ikke er plads, og vi har hørt om patienter, der udskrives for tidligt. Det viser, at der mangler ledige pladser i psykiatrien, fortæller Jacob Isøe Klærke, SF's spidskandidat til regionsvalget.

Annonce

Langt fra landssnittet

Han vil have oprettet ikke færre end 100 flere psykiatriske sengepladser i Region Midtjylland.

Tallet er ikke grebet tilfældigt ud af luften. Det er så mange ekstra senge, der skal til, hvis Region Midtjylland bare skal op på landsgennemsnittet af senge per voksne indbygger, har SF opgjort.

- Det er ikke underligt, at man oplever, at der er mangler sengepladser. Hvis vi skulle på niveau med resten af landet, skulle vi have 100 nye pladser, og det er det mål, vi går efter, siger Jacob Isøe Klærke.

Annonce

Let at love andres penge væk?

Prisen for 100 nye senge samt ekstra personale?

300-400 millioner kroner anslår Jacob Isøe Klærke selv.

- Det er en kæmpe opgave, når psykiatrien har være underprioriteret igennem mange år. Men vi kan ikke være bekendt ikke at gøre noget. Skal regionen finde pengene selv vil det tage op mod 10 år. Så lang tid kan vi ikke vente. Derfor må vi have hjælp fra Folketinget og de må vise, at mennesker der rammes af psykisk sygdom er lige så vigtige som alle andre, siger Jacob Isøe Klærke.

Er det ikke for let at komme med sådan et udspil, når det hele afhænger af, om Folketinget åbner for pengeposen?

- Vi er overhovedet ikke ude på at stikke vælgerne blår i øjnene og lade som om, vi selv kan skaffe pengene. Det er mere for at vise, hvor stort problemet er. Hvis vi selv skal løse det i regionen, så er det en 10-årig opgave, hvor vi hvert eneste år skal beskytte og prioritere psykiatrien. Det er det, vi som regionspolitikere selv kan gøre, og den opgave er vi klar til at tage på os. Men det må ikke tage så lang tid, og derfor må vi erkende, at problemet er så stort, at Folketinget skal på banen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Profiler manglede på træningsbanen: Avisens bud på Randers FC's 11 startere på Fyn

Randers FC

Kampen minut for minut: Randers FC kæmpede forgæves for udligning i de sidste minutter

Annonce