Annonce
Randers

SF vil have minister til at se på specialskolesag fra Randers

SF's Charlotte Broman Mølbæk vil have børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil til at kigge på lovligheden i en omdiskuteret spareplan på specialområdet i Randers Kommune. Arkivfoto: Annelene Petersen
SFs Charlotte Broman Mølbæk vil med en række spørgsmål have børne- og undervisningsministeren i tale for at få svar på, om det er lovligt for Randers Kommune at indføre forældrebetaling på specialfritidstilbud.

Randers: Det er efterhånden ved at være fire måneder siden, at Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti indgik en politisk aftale om at omorganisere Randers Kommunes specialskoler og -klasser, så der kunne overføres penge til folkeskolerne.

Men inden de nye retningslinjer iværksættes her i efteråret, vil SFs kommunalordfører i Folketinget, Charlotte Broman Mølbæk, have den ansvarlige minister til at vurdere, om det overhovedet er lovligt for Randers Kommune at gennemføre dele af aftalen.

Hun har således sendt en række spørgsmål til børne- og undervisningsministeriet, hvori hun beder børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), om at forholde sig til særligt Randers Kommunes planer om at opkræve forældrebetaling for specialfritidstilbud.

- Det er langt ude, hvis specialfritidstilbud kun skal være for de børn, hvis forældre har råd til at betale ved kasse ét. Og så er det bekymrende, at børnenes tilbud forringes væsentligt, mens forældrenes og børnenes retssikkerhed er stærkt udfordret. Det er ikke rimeligt, siger Charlotte Broman Mølbæk.

Annonce

Dét vil SF vide

Charlotte Broman Mølbæk og resten af SF vil blandt andet gerne have ministeren til gøre rede for sin holdning til, at Randers Kommune som led i besparelser på specialundervisningsområdet vil indføre forældrebetaling for specialfritidstilbud på en række skoler.

SF’eren spørger også om, hvordan ministeren forholder sig til, "at forældre til børn i specialtilbud i Randers Kommune står magtesløse over for kommunen og uden retssikkerhed, idet de ingen mulighed har for at klage over beslutningen om, at der indføres forældrebetaling for specialfritidstilbud".

Desuden beder hun ministeren redegøre for, om Randers Kommunes beslutning om at indføre forældrebetaling for specialfritidstilbud holder sig inden for lovgivningens rammer, eller om der er tale om ulovlig praksis.

- Ministeren må svare på, om det her er rimeligt, og om det holder sig inden for lovgivningen. Det er jeg i tvivl om, at det gør, siger Charlotte Broman Mølbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce