Annonce
Randers

SFere til kamp for dagpengetiltag

En stribe SFere kræver på partiets landsmøde ændrede dagpengeregler. SF-formand Annette Vilhelmsen erkender, at dagpengeformen er »for barsk«.

Debatten om dagpengene raser på SFs landsmøde, der i denne weekend bliver afholdt i København, hvor stribevis af SFere kræver, at dagpengereglerne bliver ændret.

Fra talerstolen i Falconersalen på Frederiksberg kastede SF-formand Annette Vilhelmsen (SF) sig direkte ud i diskussionen, da hun i sin tale kaldte dagpengereformen, der halverede dagpengeperioden og gjorde det sværere at få ret til dagpenge, »for barsk«.

»Måske var det alligevel ikke den bedste idé at halvere folks dagpengeperiode midt i en økonomisk krise,« sagde SF-formanden, hvilket udløste det største bifald under talen fra en sal fyldt med stående SFere.

Annonce

Meldingen møder ros fra flere SFere.

»Vi har altid i SF ment, at en halvering af dagpengeperioden var simpelthen det dummeste, man kunne gøre,« siger sundhedsordfører Özlem Cekic (SF), der dog ikke vil komme med forslag til, hvordan man skal ændre reglerne.

»Annette siger jo faktisk i dag, at vi ikke mener, at problemet er løst, og derfor er der også et møde med Finansministeriet, hvor man skal diskutere, hvad man skal gøre, og det ser jeg faktisk meget frem til.«

Også skatteminister Holger K. Nielsen (SF) ser med alvor på situationen.

»Det er noget, vi skal tage alvorligt. Vi skal tage alle store samfundsproblemer alvorligt,« siger han.

Politisk leder af SF i København, sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF), er dog ikke bange for at pege på konkrete løsningsmuligheder.

»Jeg tror, at det er det med optjeningen af dagpenge, der kan gøre en stor forskel. Jeg ser gerne, at hele paletten bliver rullet ud, og at man også ser på at forlænge dagpengeretten, men jeg synes, det er den første del, man skal fokusere på først,« siger hun.

Fra talerstolen tordnede flere SFere også imod forringelserne.

»Jeg vil sige det klart og tydeligt, at SF aldrig har stemt for de dagpengeforringelser, der betyder, at 15.000 mennesker har mistet deres dagpenge. Det er ikke SF-politik,« lød det fra Tonni Hansen fra Sydfyn.

Poul Overlund-Sørensen fra Bornholm pegede på behovet for en permanent løsning.

»SFs position er naturligvis, at vi som danskere skal have et forsørgelsesgrundlag og ikke ende i armod, mens vi venter på opsvinget,« sagde han og kaldte akutjobbene »spændende nytænkning«, der bare ikke virker efter hensigten.

»Da ordningen blev præsenteret af Helle Thorning og Bjarne Corydon ,var det med ambitionen, at vi fik en fuld og dækkende løsning. Det er en rigtig god ambition. Nu skal de fastholdes på den,« sagde han.

SFerne skal søndag stemme om partiets holdning til dagpengereglerne. To SFere, Simon Tøgern fra SF Nørrebro og Karsten Hønge fra SF Odense, har foreslået, at man i landsmødeudtalelsen skriver, at SF vil »arbejde for en modernisering og forbedring af dagpengesystemet« og at »26 ugers arbejde skal give ny dagpengeret«.

De SFere, der på forhånd har sat næsen op efter at få dagpengeperioden forlænget, kan dog godt slukke håbet igen.

»SF accepterer, at i denne regeringsperiode er der en toårig dagpengeperiode,« sagde Annette Vilhelmsen, da hun kom ned fra talerstolen.

SFs landsmøde slutter søndag eftermiddag.

Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Randers

Stadig 25 mand i gang med brandslukning i kæmpe affaldsbunke: Men der er godt nyt

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

Har du opdaget det? Nu kan du trille let ned på cykel- og gangstien under Hvidemøllebroen

Annonce