Annonce
forside

SFs næstformand sår tvivl om KL i lærerkonflikten

Måske har KLs linie i konflikten med lærerne været forkert, siger SFs næstformand Mette Touborg, der også sidder i KLs bestyrelse.

Et af SFs medlemmer af bestyrelsen i Kommunernes Landsforening sår nu offentligt tvivl om, hvorvidt de kommunale arbejdsgivere har valgt den rigtige linje og strategi i striden om lærernes overenskomster, skriver Politiken.

Det er Mette Touborg (SF), der er partiets næstformand og en af tre SFere i KLs bestyrelse, som gav udtryk for tvivlen på Facebook.

Her skriver hun på partiets debatforum, Fri Debat, at hun har forståelse for de mange menige SF'ere og partiets byrådsmedlemmer, der på det seneste har ytret sig med skarp kritik af KL's hårde forhandlingslinje over for lærerne.

Annonce

»Jeg kan godt både høre og forstå, at I er frustrerede og utilfredse. Der er ingen tvivl om, at forløbet ikke tilfredsstiller alle - langtfra. Der er heller ingen tvivl om, at det, der kommunikeres, heller ikke indfrier alles ønsker - langtfra«, skriver Touborg.

Videre skriver næstformanden, at hun sammen med SFs to øvrige bestyrelsesmedlemmer og partiets medlem af KLs løn- og personaleudvalg er nødt til at reflektere grundigt over, hvordan »vi er nået hertil«.

Mette Touborg bakker dog fortsat op om KLs linje.

»Når jeg ikke vil undsige linjen, er det først og fremmest, fordi vi set fra min stol er meget langt forbi the point of no return,« skriver Touborg.

Hun sår samtidig tvivl om, hvorvidt det hele har været grebet forkert an.

»Men at bakke på et sent tidspunkt i KL-bestyrelsen det gør jeg ikke, medmindre linjen ændres betydeligt, og det mener jeg ikke, den er. Igen kan det være et forkert valg fra begyndelsen.«

Poul Overlund-Sørensen (SF), der også er medlem af landsledelsen, tvivler slet ikke på, at KL-linjen er rigtig.

»Der er forskel på Mette og mig, derved at jeg til daglig sidder med fingrene helt nede i detaljen på skoleområdet. Jeg har derfor et kendskab til, hvordan området fungerer og er skruet sammen. Det har Mette ikke, hun er sygeplejerske og borgmester til daglig. Det kan skabe en usikkerhed om, om det saglige grundlag er på plads. Det kan være svært at gennemskue, men jeg er rimelig tryg ved, at det saglige grundlag er på plads«, siger han til Politiken.

Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Annonce