Annonce
Randers

Shell nedriver lukket station på havnen

Snart behøver randrusianerne ikke længere græmmes over de forfaldne bygninger på Shell-grunden i Havnegade. Foto: Lars Rasborg

Øjebæ. Resterne af Shell-tanken i Havnegade, som blev nedlagt i september, skal ikke længe endnu genere synet for forbipasserende.

Shell Danmark har besluttet at rydde grunden i Havnegade, som tidligere - indtil september i år - husede en tankstation.

»Vi er helt opmærksomme på, at bygningerne på grunden ikke ligefrem pynter, som de fremstår i dag. Derfor har vi besluttet at rive dem ned og gøre grunden pæn,« siger kommunikationsdirektør i Shell Regitze Reeh.

Præcist hvornår det vil ske, kan hun ikke sige, men hun forventer, det bliver i løbet af de først par måneder af det nye år.

»At rive sådan en tankstation ned er ikke noget, man bare gør. Der skal en række tilladelser med mere i hus først. Derfor tager det lidt tid, inden der sker noget,« siger Regitze Reeh, som også erkender, at nedrivningen ikke udelukkende sker for at glæde æstetisk bevidste randrusianere, som jævnligt passerer stedet.

»Grunden bliver utvivlsomt også mere salgbar, når den er befriet for de forfaldne bygninger,« siger hun.

I Randers Kommune følger man tæt, hvad der sker med grunden. Det bekræfter sektionsleder Søren Fonseca fra miljø- og teknikforvaltningen.

»Vi har, lige siden Shell besluttede at nedlægge stationen, været i tæt dialog med selskabet om, hvad grunden eventuelt kan bruges til fremover,« siger han.

Kommunens interesse skyldes ikke mindst »Byen til vandet«-projektet, som skal knytte dem gamle middelalder-midtby tættere sammen med åen og fjorden. Og her kommer Shell-grunden under alle omstændigheder til at spille en væsentlig rolle.

Imidlertid befinder det omfattende by-fornyelsesprojekt sig endnu på det meget tidlige idéplan. Et rådgivende arkitektfirma går kort efter nytår - sammen med dels Randers Kommune, dels Realdania - i gang med at lave en forundersøgelse, som skal munde ud i et realistisk bud på, hvordan »Byen til vandet« kan realiseres.

Det pågældende rådgivningsfirma er endnu ikke udpeget, men det bliver et af følgende firmaer: Bascon, Cowi, C.F. Møllers, Tegnestuen Vandkunsten og Tredje Natur. De er efter en prækvalifikations-runde blevet udpeget til at give hver deres tilbud på en forundersøgelse.

Regitze Reeh bekræfter at der foregår en løbende dialog mellem Shell og Randers Kommune, og at næste møde mellem de to parter er berammet til midt i januar.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce