Annonce
Randers

Sidste chance: Hornsleths særudstilling "Super Crash" lukker snart

Kunstner og provokatør Kristian von Hornsleths værker påudstillingen "Super Crash" er en provokation, der problematisere den økonomiske verdensorden. Udstillingen på Randers Kunstmuseum kan ses frem til den 28. juli. Foto: Kristian von Hornsleth
Annonce

Randers: med 2000 gæster på åbningsdagen og massiv mediedækning har Randers Kunstmuseum haft en sjælden stor opmærksomhed for en udstilling. Men nu synger særudstillingen Kristian von Hornsleth "Super Crash" på sidste vers, idet den lukker søndag 28. juli.

Randers Kunstmuseum har som museum for dansk kunst et bredt fokus men en særlig interesse er dog rettet mod kunstnere, der på forskelligvis agerer i yderkanten af det etablerede og som tør udfordre kunstens væsen og formål. Det gør Kristian von Hornsleth.

- Kristian von Hornsleths værker kritiseres ofte for at være ren provokation, idet de eksplicit udfordrer dominerende normer for acceptabel adfærd. Han udfordrer kunstsystemet: værkbegrebet, ophavsretten, kunstinstitutionen og kunstpublikummet. Udstillingen "Super Crash" er derfor i høj grad et eksperiment. Hvad sker der, når institutionen indoptager kritikken og udstiller den?, spørger museumsdirektør Lise Jeppesen, i en pressemeddelelse fra Randers Kunstmuseum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariagerfjord

17 coronasmittede på én uge i Mariagerfjord

Annonce