Annonce
Østjylland

Sidste chance: Nominer din favorit til dette års Byens Bedste

Schweizer Bageriet var en af sidste års Byens Bedste-vindere. I år finder konkurrencen sted for 13. gang, og det er ved at være sidste udkald, hvis du vil indstille din favorit. Foto: Axel Schütt
Fredag 6. september er sidste dag, hvor man kan nominere sin favorit i de 14 forskellige kategorier til Byens Bedste.

AARHUS: Flere hundrede århusianere har allerede nomineret deres favorit, men du kan stadig nå det. Frem til 6. september er formularen til indstillingen af nominerede til dette års Byens Bedste stadig åben.

Herefter begynder det store arbejde for juryen med at udvælge fem nominerede i hver af de 14 kategorier.

- Juryen ser både på, hvilke steder, der har fået mange indstillinger, men de bruger også deres personlige og erhvervsmæssige erfaring til at udvælge stederne. Det er derfor ikke givet på forhånd, at et sted med mange nomineringer bliver nomineret i sidste ende, siger Jørgen Lundorff, salgschef ved Århus Stiftstidende, der står for konkurrencen.

- Men selvfølgelig har århusianernes indstillinger en stor del at sige, og det påvirker også hvem juryen ender med at nominere, garanterer han.

Når juryen har fundet frem til de nominerede, åbner afstemningen.

- Sidste år blev der afgivet over 100.000 stemmer i konkurrencen, der over årerne har udviklet sig til noget, der er enormt prestigefyldt at vinde. At vinde - eller blot blive nomineret - er et kæmpe kvalitetsstempel, som kunderne følger, når de næste gang skal bruge en frisør, en café eller en tøjbutik, siger Jan Schouby, chefredaktør ved Århus Stiftstidende.

De 14 kategorier

 1. Byens Bedste Café: De første caféer opstod som kaffehuse, men i dag konkurrerer de også på mad, drinks og ikke mindst god stemning. Hvilken café giver os en herlig afslutning på en hyggelig filmaften, god begyndelse på en vild nat, eller bare et godt helhedsindtryk med venlig betjening og lækker mad? Hos Byens Bedste Café er stemningen og hyggen ligeså vigtig som maden.
 2. Byens Bedste Frisør: Byens dygtige frisørsaloner er oaser for forkælelse på topplan for både mænd og kvinder. Den bedste frisør ser skønheden i os alle og forkæler os med en varm velkomst i frisørstolen. En frisør, som giver kompetent vejledning, og som altid leverer en knivskarp frisure.
 3. Byens Bedste Specialbutik: Den ultimative indkøbsoplevelse for dem, der søger noget særligt. Hos Byens Bedste Specialbutik er alle genrer i spil. Det kan være den bedste grønthandler, den nørdede pladepusher, byens vinmekka eller den hyggelige tebutik.
 4. Byens Bedste take-away: Hvor er lækkerierne lige til at spise - derhjemme! Udbuddet af take-away er de seneste år eksploderet, og i dag er mulighederne i Aarhus nærmest uanede. Frisk sushi, gourmetpizza, krydret thaimad, traditionelle danske retter og smagfulde burgers. Når aftensmaden skal hurtigt i hus, hvor får vi så byens bedste take-away?
 5. Byens Bedste Genbrug: Aldrig før har mulighederne for secondhand shopping i Aarhus været så gode som nu. Tøj, møbler og interiør i genbrugens tegn. Vi finder det sted i byen, som får genbrugselskende hjerter til at banke ekstra hårdt.
 6. Byens Bedste Service: I kampen om kunderne og i kampen mod nethandelsgiganterne er god service det ultimative våben. Men hvem har lagt sig i front og fortjener en hyldest? Byens Bedste Service er måske den, som kender sine kunder lidt ud over det sædvanlige, har en særlig viden om produkterne eller altid retter fejl med et stort smil - god service kan være mange ting.
 7. Byens Bedste - Kulturprisen 2019: Kulturprisen går til den største kulturoplevelse. En oplevelse, der ramte lige i hjertet, det bedste initiativ eller højdepunkt, vi sent vil glemme. Vi uddeler prisen for kultur i bred forstand, og ikke kun finkultur. Det kan være en oplevelse på gaden eller på den helt store scene.
 8. Byens Bedste Spisested: Aarhus er et madmekka med en stribe gastronomiske highlights i en klasse for sig. I denne kategori kårer vi det bedste almindelige spisested i byen. Stemningen, indretningen, råvarerne, den kulinariske kvalitet eller et mix af det hele - hvad gør det til byens bedste spisested?
 9. Byens Bedste Shopping - for kvinder: Tøj, sko, dufte, interiør og meget andet. Byens Bedste har ingen kønsfordomme, men erkender at nogle butikker især tænder gnisten i kvindeøjne. I Byens Bedste Shopping for kvinder konkurrerer alle byens butikker, som har et særligt øje for kvinder, og alle genrer er i spil.
 10. Byens Bedste Shopping - for mænd: Det handler langt fra kun om tøj, når byens butikker konkurrerer om det mandlige publikum. Ingen mand vil gå ned på udstyr til for eksempel sport, gastronomi eller teknologi. Det kan være butikken med kyndig vejledning eller det helt store udvalg, og i Byens Bedste Shopping for mænd er alle genrer i spil.
 11. Byens Bedste Værtshus: Hos Byens Bedste Værtshus er der plads til både direktøren og gadefejeren. Glem for en stund chefen, konen, manden, havearbejdet og den ugentlige rengøring. På Byens Bedste Værtshus kan man rafle med vennerne om næste omgang eller lade op til AGF's næste hjemmesejr. Byens nye og gamle værtshuse står altid bag dig, og vi skal hylde byens bedste.
 12. Byens Bedste Gå-i-byen-sted: Vi hylder et sted, der sætter gang i byen. Den bedste scene, det bedste spillested eller det alternative feststed. Vi finder Byens Bedste Gå-i-byen-sted, og alt der maler byen rød har potentiale til at hive sejren hjem i denne festlige kategori.
 13. Byens Bedste Shoppingcenter: Hvem leverer den bedste og samlede indkøbsoplevelse? Her dyster de klassiske stormagasiner med storcentre, torvehandel og centerhandel udenfor centrum. Vi finder det shoppingcenter, der tilbyder et stort udbud og god service for hele familien.
 14. Byens Bedste - Stiften-prisen 2019: Til glæde for byens borgere og byen uddeler vi intet mindre end aftenens ærespris. Stiften-prisen 2019 går til nye initiativer, enestående events eller personer, der over længere tid har gjort en særlig indsats for Aarhus. Engagement, entusiasme og bidrag til byens udvikling bliver hyldet.

Nye kategorier i konkurrencen

Sidste år landede antallet af nomineringer et godt stykke over 1.000 og man forventer, at det samme sker i år. Indtil videre er der kommet indstillinger fra godt 946 personer, men en person kan godt have indstillet til alle forskellige kategorier i samme indstilling. Det præcise antal kender vi derfor først efter 6. september.

I år er der tilføjet en række nye kategorier. Det betyder, at vi blandt andet skal kåre byens bedste frisør, byens bedste genbrug og byens bedste service.

- Kategorierne skal afspejle hvad der er vigtigt i byen, og hvad der har århusianernes interesse, og derfor skifter vi lidt ud i dem hvert år, har Peter Kramer, journalist og juryformand, tidligere fortalt til avisen.

Indtil videre er antallet af nomineringer til hver kategori nogenlunde ligeligt fordelt, og det tyder derfor på, at århusianerne har taget de nye kategorier til sig.

Annonce

Stort show i Musikhuset

Som altid afsløres vinderne i hver enkelt kategori ved et stort awardshow. I de foregående år har dette show blandt andet fundet sted på Train, i Scandinavian Congress Center og i Hermans i Tivoli. I år har showet igen flyttet lokation.

- Vi river de trygge rødder op og planter dem på ny. Så i år er det Musikhuset, der byder indenfor, siger Jan Schouby.

Anders Breinholt vender tilbage som vært, og udover en række musikalske indslag, vil han aftenen igennem få selskab af et syv mand stort husorkester.

I første omgang handler det dog om at finde frem til de nominerede, og du kan indtil 6. september indstille din favorit på stiften.dk/byensbedste. Husk gerne at skrive, hvorfor lige præcis din favorit skal nomineres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce