Annonce
Randers

Sidste dag på byens turistkontor: Morgenhygge tilsat en anelse tristesse

Turistchef Anne-Mette Knattrup udtrykte håb for, at den nye struktur i turistbetjeningen vil blive en succes. Foto: Anne Myrup Pedersen
Visit Randers' kontor på Rådhustorvet havde fredag åbent for allersidste gang. Derfor var det også absolut sidste gang, at turistforeningsmedlemmer, samarbejdspartnere med flere var på visit til kaffe og rundstykker for sammen at glædes over julelysene og ønske hinanden en god jul.
Annonce

Randers: Traditionen er 10 år gammel og tog sin begyndelse, da Sct. Clemens Gaard med blandt andet byens turistkontor på Rådhustorvet for første gang var blevet iklædt de mange smukke julelys. Dengang havde turistchef Anne-Mette Knattrup inviteret samarbejdspartnere af alle slags til morgenhygge, så man sammen kunne nye lysene og ønske hinanden en glædelig jul.

- Og det fandt mange så hyggeligt, at vi fik flere opfordringer til at gøre det lille morgenkaffe-møde til en tradition, fortæller Anne-Mette Knattrup.

En tradition, som fredag blev holdt i hævd, selv om lysene på facaden i år var sparet væk. Alligevel var fremmødet tæt på rekordstort, hvilket formanden for Visit Randers Peter Vagn Poulsen mente hang sammen med, at rundstykke-seancen i år var intet mindre end historisk. Fordi fredag var absolut sidste åbningsdag for det turistkontor, som på skiftende adresser har betjent byens gæster siden 1947 - og dens egne borgere såmænd også, eksempelvis når man skulle have fornyet sit campingpas eller sit vandrehjemskort.

Morgenmadsgæsterne blev budt velkommen af messingblæsere fra Søndermarkens Nisseorkester, hvilket skabte en god bund for den rigtige julestemning, som dog blev dæmpet en smule af lidt generelt vemod og tristesse.

Det skyldtes byrådets beslutning om at stoppe støtten til det lokale turistkontor for i stedet at blive en del af et større Visit Aarhus.

Mange var mødt op for at deltage i det sidste morgen-jule-bord hos Visit Randers på Rådhustrovet. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

Ros til medarbejdere

Såvel Peder Vagn Poulsen som den nu snart forhenværende turistchef Anne-Mette Knattrup valgte dog i deres respektive taler at se fremad. Sidstnævnte blandt andet med ordene:

- Vi er kede af, at det nu er slut, men vi ønsker det bedste for den fremtidige struktur, og at den bliver en succes ikke mindst for Randers.

Peder Vagn Poulsen turde ikke love det, men forventede, at foreningen bag Visit Randers vil bestå.

- I det kommende år vil vi i bestyrelsen snakke om, hvordan vi fortsat kan bidrage positivt til turismen i Randers uden i øvrigt at gå ind over Visit Aarhus' eller Randers Kommunes' aktiviteter. Der ligger spændende muligheder i den kommende fælles paraply over byens erhvervsorganisationer Business Randers, så mon ikke vi vælger at fortsætte, sagde Peder Vagn Poulsen.

Både Knattrup og Poulsen takkede varmt for den opbakning, man havde mærket gennem hele den proces, som altså endte med Visit Randers' endeligt. Ikke mindst var der ros til kontorets medarbejdere, som ufortrødent havde knoklet til det sidste, således, at man blandt andet har været i stand til at aflevere en fuldt opdateret hjemmeside til Visit Aarhus.

Annonce

Julehjælp

Når man ikke længere skal drive turistkontor, er der møbler, kasseapparat og andet inventar, som man ikke længere har brug for. Og ved morgenmødet fredag benyttede Anne-Mette Knattrup lejligheden til at forsøge at komme af med noget af det.

Hun opfordrede de fremmødte til at kigge på, om der ikke var et og andet, de kunne bruge og derefter afgive deres bud.

- Herefter vil halvdelen af det samlede beløb, vi får ind, blive givet til Randers Julehjælp, sagde Anne-Mette Knattrup, som senere på dagen kunne berette om decideret kø af købelystne mennesker.

Formanden for Visit Randers Peder Vang Poulsen mente, at foreningen vil bestå, selv om turistkontoret nu er lukket. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce