Annonce
Sport

Sidste mand med uvis fremtid: Allansson sparker bolden over til Randers FC

I den nuværende trup har Joel Allansson spillet fjerdeflest kampe for Randers FC, men det er fortsat usikkert, om den svenske midtbanespiller fortsætter i Kronjylland. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Svenske Joel Allansson er den eneste tilbage i Randers FC's trup, som ikke har fremtiden på plads. Der er fortsat dialog mellem parterne om en forlængelse, men begge bekræfter også over for Randers Amtsavis, at de undersøger andre muligheder.

Annonce

Randers: Hvad skal der ske med Joel Allansson? Den svenske midtbanespiller har været i Randers FC siden vinteren 2014, hvor han kom fra barndomsklubben, IFK Göteborg, i hjemlandet.

Det er blevet til 76 kampe og to mål i Randers FC-trøjen for 25-årige Joel Allansson, men parterne har kun papirer på hinanden fire dage endnu.

Udover brasilianske Derick Pazzetto, som aktuelt prøvetræner i Kronjylland, er Joel Allansson den eneste i Randers FC's nuværende trup, som ikke har fået afklaret sin fremtid. Erik Marxen forlængede sin kontrakt i den forgangne weekend, men Allansson ved stadig ikke, om han skal møde på arbejde på Viborgvej i næste uge.

- Vi har vel stadigvæk en dialog, men jeg har ikke fået et kontrakttilbud endnu, så jeg synes, at bolden er hos klubben. Min kontrakt løber ud om få dage, så selvfølgelig kigger min agent også på andre muligheder, siger Joel Allansson og slår fast, at der er kommet et tilbud fra en anden klub, som er med i overvejelserne.

Annonce

Et større puslespil

Den svenske midtbanespiller har tidligere fortalt Randers Amtsavis, at udgangspunktet for fremtiden var at fortsætte i Danmark eller vende hjem til Sverige, men situationen er mere åben nu, hvor han kun har få dage tilbage af sin kontrakt.

- Jeg stræber ikke efter at komme tilbage til Sverige. Det er det sikre alternativ, men der er også mange andre muligheder. Jeg er åben, men det handler selvfølgelig også om min familie, fortæller Joel Allansson, hvis kæreste og dreng er bosat i Randers.

Ifølge midtbanespilleren ved Randers FC, hvad de får, hvis de forlænger kontrakten, og det er cheftræner Thomas Thomasberg enig i. Ifølge ham er Allanssons fodboldfremtid en del af et større puslespil.

- En forlængelse med Joel skal gå op i hele sammensætningen af truppen, og det har jeg også sagt til ham. Jeg kender ham godt, og ved, hvad han står for, men selvfølgelig kigger vi også efter alternativer, ligesom han sandsynligvis gør det. Vi træffer en afgørelse i den her uge, og den får Joel at vide som den første, siger Thomas Thomasberg, som understreger, at den svenske midtbanespiller passer fint ind i måden, han gerne vil spille på.

Men tingene skal gå op i en højere enhed - både økonomisk, sportsligt og parterne imellem. Kommer det ikke til at ske, slår cheftræneren fast, at der kommer et nyt ansigt til den centrale del af midtbanen, som aktuelt kun tæller Frederik Lauenborg og Nicolai Poulsen.

- Der er ingen tvivl om, at vi skal have en central midtbanespiller mere ind i truppen, for to er absolut ikke nok. Jeg tror godt, at jeg kan grave et alternativ eller to frem, men det vil koste på andre positioner, siger Thomasberg, som fremhæver Mikkel Kallesøe som en plan B centralt i banen, hvor også Rasmus Bertelsen sendte Kallesøe ind med succes i en pokalkamp mod Silkeborg den forgangne sæson.

Annonce

Under lup på træningsbanen

Ifølge sportsdirektør Søren Pedersen er klubbens nye cheftræner i gang med se den svenske midtbanespiller an på træningsbanen og i klubbens træningskampe, og så bliver der truffet en beslutning sidst i denne uge.

- Det er svært at sige, i hvilken retning pilen peger lige nu. Sidst på ugen sætter vi os sammen og evaluerer Joels situation, og så må vi se, om det skal være et ja eller et nej til et fortsat samarbejde fra vores side, siger Søren Pedersen, som afslører, at der ikke ligger konkrete kontraktudspil klar til andre midtbanespillere på direktørens bord.

- To centrale midtbanespillere er ikke nok, men lige nu vurderer vi markedet, og holder Joel op imod det. Vi skal finde den bedste løsning, og der er mange skibe i søen, men det er ikke noget, vi er langt med i forhold til en konkret aftale, siger Søren Pedersen.

Joel Allansson erkender, at han står i en mærkelig situation med udsigten til at være jobløs om få dage, men han understreger, at han har taget fint humør med ind i træningsugen, som kan blive den sidste i Randers FC.

- Jeg er ikke så stresset som person. Der skal nok komme en god løsning for mig og min familie. Vi trives i Randers, men nu må vi se. Jeg var uheldig med skader i sidste sæson, men jeg synes selv, at jeg var god, når jeg spillede, slutter Joel Allansson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fem ting vi lærte af sejren i Hobro: Bundgaard-debut, karantænefare og et mirakel fra puljesejr

Annonce