Annonce
112

Sigtelse: 31-årig randrusianer satte ild på fælleshus i Vorup

Retten i Randers har valgt at varetægtsfængsle en 31-årig mand i fire uger. Manden er mistænkt for at have sat ild til et fælleshus i en kolonihaveforening i Vorup. Arkivfoto: Lars Rasborg
En 31-årig mand blev onsdag formiddag varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for at have startet en brand, der tirsdag aften klokken 20.27 brød ud i et fælleshus i Kærparken i Vorup.

Randers: Manden er sigtet for med vilje at have sat ild til et 50 kvadratmeter stort fælleshus i Kærparken i Vorup. Han nægter sig skyldig.

Den 31-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Randers onsdag formiddag. Her kom det frem, at han var blevet anholdt af betjente tirsdag klokken 23.49 – hvilket var ganske få timer efter, at en brand i Kærparken var brudt ud.

Herudover fremlagde senioranklager Mai Buch fra Østjyllands Politi anklageskriftets forhold om forsætlig brandstiftelse, hvorefter hun anmodede om at få lukket dørene under selve grundlovsforhøret.

- Vi har endnu ikke haft mulighed for at afhøre den sigtede i sagen, hvilket betyder, at vi endnu ikke kender noget til den forklaring, han agter at komme med. Til gengæld har vi allerede afhørt de første vidne i sagen – blandt andet den sigtedes kæreste – og derfor mener vi, at det vil være til skade for sagens efterforskning at lade forhøret foregå for åbne døre, sagde Mai Buch.

Annonce
Foto: Mathias Fredslund Hansen

Flere bygninger i fare

Alarmen for den brand, som den 31-årige er sigtet for at have påsat i en haveforenings fælleshus i Kærparken, gik hos Østjyllands Politi og Beredskab og Sikkerhed tirsdag klokken 20.27.

Her lød meldingen, at der blandt andet blev opbevaret diverse græsslåmaskiner og gasflasker i huset, ligesom der var risiko for, at ilden ville brede sig til en nærliggende bygning, hvis ikke man fik slukket den hurtigt.

Det fortæller indsatsleder Jan Recke fra Beredskab og Sikkerhed.

- Det var frygtelig tæt på, at branden havde spredt sig til den bygning, der stod i nærheden. Den havde nogle vinduer af plexiglas, som var helt smeltede på grund af varmen fra branden. Men folkene var heldigvis hurtige til at få ilden slukket, inden der skete yderligere skade, siger Jan Recke.

Indsatslederen bemærker desuden, at det så ud til, at brugerne af fælleshuset havde været i gang med at gøre det klar til en påskefest, da branden brød ud.

- Der var dækket op med både blomster og duge. Men desværre nåede der at gå ild i halvdelen af bygningen, før vores mænd nåede frem og fik branden slukket, siger Jan Recke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en halv million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce