Annonce
Kultur

Sigurd Barret og venner planlægger særlig julegave til Randers

Sigurd Barrett og Peter Westphael samarbejder med Arena Randers om velgørenhedskoncert søndag 8. december. Foto: Martin Gundersen
Den kendte klaverbokser og entertainer har slået sig sammen med Randers Egnsteaters Kor og giver julekoncert i Randers Arena. Entréindtægten går ubeskåret til Randers Amtsavis' julehjælp. Det giver rigtig god mening, mener Sigurd Barrett.

Randers: Da Sigurd Barrett tilbage i august i år holdt fire koncerter på Randers Egnsteater med Randers Egnsteaters Kor som backing, forelskede han sig hovedkulds i det velsyngende kor. Så meget, at han på stedet lavede en aftale med koret om at lave noget sammen senere.

Nu er det så ved at være tid for, at aftalen mellem klaverbokser og kor føres ud i livet. Nemlig syv julekoncerter, hvoraf den ene bliver ren velgørenhedskoncert. Det er koncerten i Arena Randers søndag 8. december.

- Det giver så meget mening. Jul er hjerternes fest, hvor man ikke bare fletter julehjerter, men også åbner hjerter op, siger Sigurd Barrett og tilføjer, at det smukkeste, der findes, er at hjælpe andre.

Den lokale primus motor i koncerten er teaterleder Peter Westphael, der glæder sig over, at alt og alle arbejder gratis denne søndag formiddag i arenaen.

Annonce

Sigurds julekoncert

Sigurd Barrett og Randers Egnsteaters Kor.

Søndag 8. december kl. 11.

Arena Randers.

Billetter a 75 kr.

Her er holdet, der arbejder gratis:

Sigurd Barrett.

Randers Egnsteaters Kor.

Skuespillere fra forestillingen "Juleevangeliet - the musical".

Sponsorer og samarbejdspartnere:

Bambi Udlejning.

Lydkraft PA.

Randers Amtsavis.

Randers Kommune.

Billetten.

Have Kommunikation.

Fårup Beton.

Jyske Bank.

Fantastisk opbakning

- Det har absolut ikke været svært at sælge ideen. Der har over hele linjen været en fantastisk opbakning. Hallen er gratis. Alle medarbejdere arbejder gratis. Det samme gør lyd- og lysfolk og naturligvis koret og Sigurd Barrett, siger Peter Westphael.

- Det forholder sig endda sådan, at de mange mennesker, der arbejder gratis, også betaler entré. Det kalder jeg solidaritet, siger teaterlederen og oplyser, at pengene går ubeskåret til Randers Amtsavis' julehjælp.

- Vi vil rigtig gerne støtte den indsamling, siger Peter Westphael.

Der er plads til 500 i hallen. Billetterne koster 75 kr.

Den flotte gestus er også noget, der glæder chefredaktør Axel Præstmark.

- Det her er Randers i en nøddeskal. Hvis problemet er alvorligt nok, så samler byen sig om at hjælpe der, hvor der er behov for hjælp, siger Axel Præstmark og understreger, at det er koncerten, Sigurd Barrett og Randers Egnsteater et godt eksempel på.

- I stedet for selv at indkassere pengene fra koncerten, så gives pengene til avisens julehjælp og dermed videre til mange børnefamilier med ondt i privatøkonomien. Julehjælpens bidrag kan være med til at sikre, at netop disse børn får en lige så god jul som deres klassekammerater, siger chefredaktøren og peger på, at både små og store bidrag til julehjælpen er velkomne.

- Vi er glade for de store bidrag, som det randrusianske erhvervsliv giver os. Men det, der rører os, er de mange små beløb, der samtidig giver indsamlingen det folkelige islæt. Og det er koncerten i arenaen et smukt eksempel på. Folk betaler 75 kroner for at komme ind. Dermed giver de 75 kroner til julehjælpen. Oveni får de en god musikalsk oplevelse.

Taget med bukserne ned

Da Sigurd Barrett i august for første gang mødte Randers Egnsteaters Kor, blev han overrasket over korets kvalitet.

- Jeg blev nærmest taget med bukserne nede. For hold da op, hvor de kan synge, erkender Sigurd Barrett, der ved, hvad han taler om. Han giver sådan cirka 200 koncerter om året. Og mange gange inviterer han lokale kor til at medvirke.

- Nogle kor er gode. Andre knap så gode. Men ideen fra min side er, at alle kan være med. Mit budskab er, at alle skal være med, uanset niveau og kunstnerisk kvalitet.

Men Randers Egnsteaters Kor anser han for at være i særklasse blandt amatørkor.

- Hver enkelt korist er solist og alligevel en del af den store sammenhæng. Det er ret fantastisk, siger han om sin oplevelse af koret.

Da han hørte det første gang, røg han ikke bare omkuld på grund af korets høje niveau, men også af den professionelle indstilling, amatørkoret mødte ham med.

- Koret er totalt tjekket. Al materiale var gennembearbejdet. De kunne bare deres kram. Så derfor kunne jeg ikke bare lige slippe koret igen efter de fire koncerter i Randers, erkender musikeren, forfatteren og historiefortælleren, der har besluttet at introducere koret som årets overraskelse.

Koret har for længst sunget sig til tops blandt amatørkor og har masser af erfaring i at synge i mange forskellige sammenhænge siden starten i 2000.

De 15 sangere med Kari Steen som korleder har optrådt i teaterforestillinger. Koret har sunget med musikere som Alberte, Ivan Pedersen, Jimmy Jørgensen, Preben kristensen, Randers Kammerkor, Aalborg Symfoniorkester og mange andre.

Randers Egnsteaters Kor slog benene væk under Sigurd Barrett. I december tager koret på julekoncert-turné med den kendte klaverbokser. Foto: Randers Egnsteaters Kor

Sigurds debut i Randers

Velgørenhedskoncerten i Arena Randers bliver for hele familien, og der går ikke ren "Søren Banjomus" i den, lover Sigurd Barrett. Desuden bidrager Randers Egnsteater med et par småbidder fra årets juleforestilling.

Hermed binder Barrett flere ender sammen.

For han har nemlig også skrevet og komponeret musikken til Randers Egnsteaters kommende juleforestilling "Juleevangeliet - the musical", der får premiere torsdag 28. november.

Det er så første gang, han laver en forestilling, hvor han ikke selv medvirker.

Han pointerer selv, at han føler, at det hele mødes i Randers.

- Det var her, jeg som 12-årig fik min debut. På det daværende Hotel Kongens Ege, hvor min morfar havde inviteret til familiefest på sin 70 års fødselsdag.

Det er 40 år siden.

Sigurd Barrett faldt for Randers Egnsteaters Kor, da han mødte koret i august i år til sin 40 års jubilæumskoncert på teatret. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce