Annonce
Randers

Sjælden lydhørhed i byrådssalen

Arkivfoto fra byrådsmøde

Politikere fra alle sider kappedes om at støtte skolebestyrelsen på Vestervangsskolen i dens holdning til førskoleordning.

Annonce

Randers: Som vi fortalte i lørdagsavisen, så sendte skolebestyrelsen på Vestervangsskolen et brev til Randers Byråd, hvori den beder om, at man venter lidt med at indføre en såkaldt førskole-ordning, hvor børnehavebørn kommer lidt før i skole med henblik på at give dem en lettere og indkøring i det nye miljø.

Ikke fordi forældre og lærere på skolen er imod en sådan ordning, men fordi de ikke mener, at skolen har de nødvendige fysiske rammer til at kunne etablere en sådan ordning på en ordentlig måde.

- Vi vil gerne anbefale, at vi følger forslaget fra Vestervangsskolens bestyrelse og fortsætter den nuværende ordning, indtil man på skolen har overstået igangværende renoverings- og ombygningsarbejder. Det vil give skolen ro til at finde en måde at skabe de rigtige rammer for en førskoleordning, sagde formanden for børn- og skoleudvalget Anders Buhl-Christensen (V) på mandagens byrådsmøde.

Og den bemærkning igangsatte en sand lavine at støtte til skolebestyrelsen og af tilkendegivelser af, at man altid bør lytte til de borgere, der sidder med problemerne og derfor bedst ved, hvor skoen trykker.

- Det er altid den god idé at lytte, og jeg er glad for at høre, at så mange er med på at komme forældre og lærere på Vestervangsskolen i møde på denne måde, sagde eksempelvis Daniel Madié (K).

Men også Ann Søndergaard Pedersen, der vikarierer for SF's Charlottte Bromann Mølbæk, samt socialdemkraternes Michael Firlings Mouritsen opfordrede kraftigt til at lytte og gøre, som skolebestyrelsen bad om.

- Vi synes generelt godt om ideen med en førskoleordning, men når skolen selv siger, at de med de nuværende rammer ikke vil kunne gøre arbejdet godt nok, så bør vi lytte.

Og således blev. Hele byrådet lyttede og støttede altså enstemmigt Vestervangsskolen bestyrelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce