Annonce
Randers

Sjældne grunde til salg: Vorup-mand sælger til sine kommende naboer

Udstykningen har været undervejs i fire år, og da gravemaskinerne endelig gik i gang for et par uger siden, måtte Rasmus Sveistrup, som har købt jorden af sin far, lige ned at kigge. Foto: Anne Myrup Pedersen
Kommunen har planer om grundsalg mange steder i Randers Kommune, men Vorup er ikke blandt dem. Derfor er det også usædvanligt, at der fra første marts kommer syv grunde til salg tæt på Vorup Enge. Ifølge ejendomsmægleren til en skarp pris.

Randers: Lige ned til Vorup Enge og op langs en fredet miniskov kommer der fra første marts syv grunde til salg. Selvom Randers Kommune har planer om udstykning mange steder i området, er der ikke noget på tegnebordet i Vorup. Her er det fem til seks år siden, der sidst var regulære udstykninger til salg.

Det er da også én af årsagerne til, at Vorup-tømreren Rasmus Sveigaard i snart fire år har arbejdet på, at udstykningen skal blive til virkelighed. Grundene ligger på den aflange mark parallelt med Skovgårdsvej nord for jernbanen. Og nu er byggemodningen gået i gang.

Planen er, at der fra begyndelsen af marts kan være klar til byggeri på de forskellige grunde, når villavejen Isfuglen er blevet asfalteret. Jorden har Rasmus Sveigaard købt af sin far, som også ejer gården på den modsatte side af den lille skov.

- Det er lidt en drøm, der går i opfyldelse. Jeg synes, at jeg har en pligt til at føre det godt videre og bakke udviklingen op, hvor byen breder sig, forklarer Rasmus Sveigaard.

Annonce

Det giver projektet lidt sjæl, at jeg selv skal bo der.

Rasmus Sveigaard, tømrer

Giver projektet sjæl

Han vil også selv bygge på en grund på stedet. Derfor er de kommende købere i området også hans nye naboer.

- Det giver projektet lidt sjæl, at jeg selv skal bo der, konstaterer han.

Ejendomsmægler Henrik Lang fra EDC Danebo fortæller, at der kommer syv byggemodnede grunde på mellem 750 og 850 kvadratmeter til salg til marts - prisen kommer til at ligge på det cirka samme bare i tusindkroner.

- I Romalt bliver kommunens grunde solgt i udbud til 1,1 millioner, så jeg synes, at prisen er sat meget skarpt her, siger han.

Rasmus Sveistrup håber, at de syv grunde, som bliver suppleret af en lidt større grund, der sælges i budrunde, kan blive solgt i løbet af 2020. For på den modsatte side af vejen planlægger han at bygge rækkehuse hele vejen ned. Om det bliver til salg eller udlejning, må tiden vise. Han har i hvert fald brug for at få solgt de første grunde for at kunne finansiere fase to.

Desuden ønsker han heller ikke, at byggeprocesserne skal sprede sig ud over alt for mange år - både af hensyn til ham selv og de andre nybyggere i kvarteret.

Natur, by og kort afstand til E45

Henrik Lang håber, at projektet måske også kan tiltrække pendlere fra Aarhus på grund af kombinationen af natur, bynærhed og kort afstand til E45.

Rasmus Sveistrup, som har kone samt et barn på vej til det nye kvarter, håber også, at adgangen til de gode stisystemer i Vorup Enge vil trække flere interesserede købere til.

- Jeg forestiller mig også, at det kunne være interessant for nogle fugleinteresserede, siger han.

- Det har været en kæmpe oplevelse at være en del af udstykningsprocessen, og den dag de endelig begyndte at grave, måtte jeg også lige herud at kigge, forklarer han.

Nu glæder han sig bare til, at byggeriet kommer over jorden, så han kan komme i gang med den del af projektet, som han har forstand på.

Ud over at købe grunde i projektet bliver det også muligt at købe grund med et nøglefærdigt typehus.

Syv grunde på højre side med étplanshuse og derefter rækkehuse på venstre side. I bunden to liebhavergrunde direkte ned til Vorup Enge. Sådan ser Vorup Tømrerens projekt nord for jernbanen ud. Foto: EDC Danebo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Randers FC For abonnenter

Kamp om pladserne til lokalbrag: Midtbanekreatør har beholdt selvtilliden over pausen

Randers

Fri adgang til nationale testcentre for corona: I Randers bestemmer lægens vurdering stadig

Annonce