Annonce
Randers

Skæbnens ironi: Hal 4 er godkendt til at kunne åbne, men må holde lukket på ubestemt tid

Hal 4 er færdig og klar til brug. Men åbningen udsættes formentlig til september. Foto: Anne Myrup Pedersen.
Den nybyggede multihal i Randers har fået ibrugtagnings-tilladelse, men åbningen af hallen er nu udskudt på grund af corona-krisen

Randers: I ly af corona-krisen fik den nybyggede multihal, hal 4, onsdag 18. marts den helt afgørende ibrugtagnings-tilladelse fra kommunen. Alt - eller næsten alt - er i skønneste orden, forklarer, Carsten Riisgaard, sektionsleder i byggeafdelingen i Randers Kommune.

Kommunen besigtigede hallen 10. marts og fandt nogle ting, som skulle bringes i orden, og ved en ny gennemgang 18. marts, var det meste i orden, og der blev givet en ibrugtagnings-tilladelse. Entreprenøren har fået en frist til 1. april til at bringe de sidste ting i orden, og det er ifølge Carsten Riisgaard, forhold, som ikke har betydning for sikkerheden i hallen.

Så hallen kan altså tages i brug. Men det kommer ikke til at ske foreløbigt på grund af corona-krisen, forklarer direktøren for Arena Randers, Gitte Nørgaard:

- Vi overvejer, hvornår vi kan holde åbningsfesten, men det bliver sikkert først til september, forklarer hun.

Annonce

Medarbejdere sendt hjem

Som det ser ud nu, vil åbningen ske med et års forsinkelse i forhold til planen. Oprindeligt skulle hallen have været åbnet i august 2019, men åbningen er blevet udskudt flere gange på grund af forsinkelser af byggeriet, som også har ført til en konflikt mellem bygherren Arena Randers og hovedentreprenøren Max Bögl.

Konflikten skal afgøres af en voldgift, hvor der er mange millioner på spil.

Gitte Nørgaard har længe været i gang med at planlægge åbningsfesten og har hyret forskellige artister, som skal optræde i hallen ved åbningen. Nu skal hun til at forhandle med artisterne om en ny dato.

På samme måde har hun måttet flytte en række planlagte arrangementer på grund af corona-krisen, som har ført til lukning af kulturinstitutioner og arrangementer med flere end 10 deltagere.

Gitte Nørgaard fortæller, at de fleste arrangører har været villige til at udskyde deres arrangementer til senere, kun få har aflyst.

Alligevel har det været nødvendigt for Arena Randers at sende stort set alle medarbejdere hjem. Det drejer sig ifølge Gitte Nørgaard om 30-40 medarbejdere, som foreløbig er sent hjem til efter påske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce