Annonce
Randers

Skæmmende Q8-tank sælges

Q8?s nedlagte tankstation på Gl. Grenåvej er ved at blive solgt. Foto: Lars Rasborg

Borgere i Drastrup håber, at der skal oprettes en dagligvarebutik på grunden på Gl. Grenåvej.

Annonce

Der mangler kun de sidste formaliteter, inden resterne af Q8's gamle tankstation og den tilhørende grund på Gl. Grenåvej i Drastrup kan skifte ejer og nye aktiviteter kan rykke ind på grunden.

Rasmus Nielsen, Autofokus, mener, det ville være oplagt med en dagligvarebutik på grunden. Foto: Lars Rasborg

Det bekræfter Klaus Peiner Thomsen, der er udviklingskonsulent i Q8. Hverken han eller Carsten Hjort hos Nybolig Erhverv Randers, der er mægler på handelen, vil sige noget om, hvem den potentielle køber er. Carsten Hjort siger i øvrigt, at grunden er solgt, og at det skete i første halvdel af året.

Kollegerne Simon Plüger (tv), Pernille Geertsen og Børge Grøn Børgensen glæder sig over snart at blive fri for at se på den grimme bygning over for forretningen. Foto: Lars Rasborg

»Vi har intet på papiret endnu, men vi er et godt stykke fremme«, siger Klaus Peiner Thomsen og føjer til: »Vi er ikke interesseret i at have en grund liggende på den måde, og den skæmmer jo også.«

Lokalt i området gisnes der om, at det er en dagligvarekæde, der er interesseret i grunden.

»Rema eller Netto«, siger Rasmus Nielsen i Autofokus, der er nærmeste nabo til Q8-grunden og de medtagne bygninger. Han bakkes op af Pernille Geertsen, Børge Grøn Børgesen og Simon Plüger i Fjordblink lige over for Q8-grunden.

»Vi har siddet og set på den grimme bygning i snart mange år. Det er forfærdeligt«, siger Pernille Geertsen og er glad for, at det nu ser ud til at få en ende. Hun og kollegaerne ser også gerne, at det bliver en dagligvareforretning, der rykker ind på grunden.

I kommunens forvaltning har planlægger Jacob Krath haft henvendelser fra interesserede købere med forespørgsler om anvendelse af grunden til butik.

»Hvis der skal etableres butik på grunden, så skal der højst sandsynligt laves en lokalplan. Grunden ligger i landzone, og så skal området overføres til byzone. Får vi ingen henvendelse fra den nye ejer, så kontakter vi pågældende for at høre, hvad grunden skal bruges til«, siger Jacob Krath.

»Der kan blive tale om at oprette et detailhandelscenter i området. Det indgår i den revision, vi er i gang med på det område.«

Så det bliver ikke lige straks, at der sker ændringer på grunden. En lokalplanproces tager typisk et år, og skal der ske en oprensning af grunden, trækker det endnu længere ud.

Grunden er kortlagt af Region Midt som mulig forurenet efter tankstationen, fremgår det af kommunens webkort. Men der er ingen konkrete beviser.

»Men det kan komme på tale med en oprensning afhængig af, hvad bygherren vil bruge grunden til«, forklarer geolog i kommunen Nick Rasmussen.

»Hvis grunden skal bruges til bolig eller børneinstitutioner, så er der specifikke krav til fjernelse af eventuel forurening. Men hvis der skal være butik, så er det måske ikke nødvendigt. Det tager jeg stilling til, når jeg ser henvendelsen om byggetilladelse, når en sådan kommer til sin tid«, siger Nick Rasmussen.

Men foreløbig forhandles der om salg af grunden, og i mens glæder beboerne i Drastrup sig til at blive fri for at se på den grimme bygning på Gl. Grenåvej.C

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Kragballe efter overlegent pokalavancement: - Det ligger lunt i svinget at få den her sejr

Annonce