Annoncørbetalt indhold

Skab et luksuriøst uderum med en markise

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Vi danskere er gode til at være ude i alt slags vejr. Derfor ligger vi også meget energi i vores uderum som altaner, terrasser og haver, så vi kan nyde tiden udenfor til fulde. Hvis du vil have endnu mere ud af dit uderum, er en markise den perfekte tilføjelse – så kan du bruge nyde livet derude uden at kæmpe med brændende sol, en lille regnskylle eller en smule blæsevejr.

De fleste markiser i dag er også både stilede og diskrete, så du stadig kan have en luksuriøs, hyggelig og flot indrettet altan eller terrasse, selvom du monterer en markise. Læs med nedenunder, hvor vi guider dig til at vælge en markise, giver gode råd til, hvordan du får endnu mere ud af den, og fortæller lidt om, hvordan du skaber det perfekte, luksuriøse uderum efter din smag.

Annonce

Sådan finder du den rigtige markise

Der er nogle ting, du bør overveje, når du går på jagt efter den helt rigtige markise til dit uderum. Først og fremmest skal du være sikker på, at den markise, du kigger på, passer til en altan, terrasse eller hvor du ellers skal montere den. Der er forskellige måder at montere en markise på – for eksempel montering på spær eller væg – og du skal være sikker på, hvad dine behov er, inden du bestemmer dig for en.

Hvis du vil bruge markisen på andre tidspunkter end i stille, mildt solskinsvejr, skal du især overveje dens holdbarhed. Markiseeksperten.dk har markiser – mere specifikt Benchmark-markisen – der kan holde til lidt af hvert. Benchmark er kendetegnet ved en stærk motor, en imprægneret dug, indbygget vindsensor og en certificering til vindklasse 2.

Det er den slags markise, du bør gå efter, hvis du vil være sikker på, at den kan holde til lidt af det hele. Du skal også bestemme dig for, om den skal være manuel eller med motor. Hvis dit mål med uderummet er ren luksus, kommer du ikke uden om en markise med motor – så styrer du bare markisen med en fjernbetjening.

Brug markisen både sommer og vinter

Der er ikke nogen, der siger, at du ikke kan bruge din markise hele året. Hvis du vælger en markise i god kvalitet, der kan holde til lidt blæst og nedbør, kan du sagtens køre den frem både sommer og vinter. Om sommeren er den selvfølgelig ideel til at give skygge for solen, men om vinteren kan den også give læ for en kold vind, skarp vintersol og et let snefald.

Det er bare vigtigt, at du ikke kører den ind eller ud, hvis markisedugen er frossen, og at du holder øje med, at der ikke lægger sig et for tungt lag sne på den. Tjek specifikationerne for din markise og se, hvad den kan holde til, inden du tager den i brug i det kolde vejr.

Har du et udespa, et bålfad eller bare nogle lækre loungemøbler med store, tykke tæpper, er det ekstra lækkert at køre markisen ud, når det er koldt. Så kan du lune dig i det varme vand, omkring det knitrende bål eller under et stort tæppe og hygge helt igennem – uden at blive ramt af aftendug, let regn eller sne, eller en kold vind.

Pift uderummet op med loungemøbler og grønne planter

Markisen over altanen eller terrassen skaber ikke hygge og samvær i sig selv, så hvis du vil have et ægte, luksuriøst uderum, kræver det en lille indretningsmæssig indsats. Det er heldigvis nemt at skabe en god stemning udenfor. Start med at finde nogle flotte, afslappende loungemøbler – du kan eventuelt vælge nogen, der matcher indretningen indenfor og passer til uderummets farver på blandt andet belægningen og facaden.

En masse store, grønne planter er også med til at gøre dit uderum under markisen ekstra hyggeligt. Vælg den nemme løsning med flotte krukker og gå amok i for eksempel palmer, opstammede træer, potteroser, buksbom, diverse krydderurter og syrener. Sidste prik over i’et er lanterner til levende lys, fakler og andet belysning, der understreger hyggen udenfor.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.