Annonce
Sport

Skadesmareridt i Randers HK: Endnu en profil har været på operationsbordet

Anne Sofie Hjort kommer ikke til at styre Randers HK's forsvar fra sæsonstarten. Bagspilleren har gennemgået en operation i sit venstre knæ. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Anne Sofie Hjort er blevet opereret i knæet, og bagspilleren tør ikke sige, hvornår hun igen er tilbage på banen. Fem Randers HK-spillere misser definitivt sæsonpremieren imod Odense Håndbold.

Randers: Hvad der skulle have været en optakt med få kampe og et stort fokus på at sammenspille mange nye ansigter på træningsbanen, er endt i et skadesmareridt i Randers HK.

Jamina Roberts, holdets nye svenske stjerne, træner stadig med sundhedsstaben efter en knæoperation og bliver med garanti ikke klar til sæsonstarten, og Anne Sofie Hjort står nu også på listen over skadede spillere.

- Det er ærgerligt, at det er lige inden sæsonstarten, men samtidig er det også dejligt at få det gjort. Jeg har døjet med mit venstre knæ igennem store dele af sidste sæson, og jeg var træt af at have ondt. Jeg forsøgte at få styr på det hen over sommeren, men jeg kunne bare mærke, at det ikke var godt, siger Anne Sofie Hjort.

Den 26-årige bagspiller har fået foretaget en udrensning i knæet, som hun i 2014 fik opereret efter en alvorlig meniskskade. Og samtidigt har hun også været ramt af springerknæ.

- Jeg har været med på træningsbanen, men jeg har haft smerter og været på skånekost i hele opstarten. Vi endte med at undersøge det, og så gik det hurtigt. Jeg er ked af, at jeg ikke kan være med omkring det nye hold, men det er også en lettelse, at jeg forhåbentligt kan give mig 100 procent fremadrettet, fortæller bagspilleren, der kun har været lidt med i forsvaret i sommerens første træningskamp mod Herning-Ikast Håndbold.

Vigtig forsvarsbrik

Anne Sofie Hjort dannede i sidste sæson en succesfuld forsvarsduo med Josefine Dragenberg i det randrusianske midterforsvar.

Et fundament, som cheftræner Niels Agesen havde planer om, at de mange nye ansigter i truppen skulle læne sig op ad i den kommende sæson.

- Processen er endnu større nu, end hvad vi havde forventet. Vi vidste, at Hjort og Dragenberg var et solidt fundament fra sidste sæson, men nu har vi ingen eksisterende relationer, siger Niels Agesen.

Randers HK endte med at lukke tredje færrest mål ind af alle hold i ligaens grundspil, men på trods af kompetent defensiv tilgang i form af Nina Müller, Julia Eriksson og Jamina Roberts er det ifølge cheftræneren forfra, når midteraksen udskiftes.

- Det er vigtigt, at midterforsvaret hænger sammen og kan styre backerne i forhold til deres højde. Men det kræver, at de er trygge sammen, og den del har vi ikke, når Hjort er gået ud. Den defensive base er forfra i forhold til sidste sæson - og det samme er sådan set angrebet, fortæller Niels Agesen.

Du kigger med andre ord bekymret frem imod sæsonstarten?

- Jeg har ikke tid til at bekymre mig. Situationen er nærmest tragikomisk, men jeg skal have arbejdshandskerne på. Jeg har aldrig prøvet at starte med et hold, hvor jeg ikke kan sætte to spillere ved siden af hinanden, som ved, hvad hinanden gør. Der er kun Josefine Dragenberg og Cecilie Hansen, som har spillet sammen i et halvt år, siger Niels Agesen, der udover Jamina Roberts og Anne Sofie Hjort også må kigge mod sundhedsstaben efter Maria Fisker, Martina Thörn og Camilla Degn.

Fisker har lange udsigter med genoptræning for sin korsbåndsskade, men heller ikke Thörn eller Degn har endnu været i stand til at indgå i træningen, og deres dato for comeback er også uvis.

Frygter ikke sorteper

Anne Sofie Hjort vil heller ikke sætte tidshorisont på sit fravær, men bagspilleren forventer ikke at skulle sidde ude i adskillige måneder, som det var tilfældet for fire år siden.

Krykkerne er efterhånden blevet kosmetiske, og hun er begyndt at styrketræne og cykle uden belastning. Bagspillerens fokus er rettet mod at komme tilbage på banen, så hun hurtigst muligt kan indgå i relationerne med de nye spillere i klubben.

- Det har fyldt meget, at det er et nyt hold. Man vil gerne være med på og uden for banen, og det kan man ikke i samme grad. Jeg vil gerne spille mig på holdet, men når jeg ikke kan spille op til mit bedste, så påvirker det også mit humør og konkurrenceevne. Nu får jeg styr på det, og så vil jeg byde ind med det, jeg kan, siger Anne Sofie Hjort.

Med tilgangen af Nina Müller, Jamina Roberts, Julia Eriksson, Celine Sivertsen og tilbagevendte Camilla Dalby er konkurrencen om spilleminutterne i bagkæden blevet betragtelig større i forhold til den forgangne sæson.

Alligevel frygter Anne Sofie Hjort ikke, at hun ender som sorteper i Niels Agesens fordeling af spilletid.

- Jeg må bevise, at jeg skal spille. Det starter på træningsbanen, og det bekymrer mig ikke. Sådan er det, og det giver kun blod på tanden til at kæmpe endnu hårdere. Jeg fornemmer, at der er mange, som er klar til at tage ansvar, og det finder jeg udelukkende positivt, slutter bagspilleren.

Randers HK spiller første kamp i ligaen 29.august hjemme mod Odense.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce