Annonce
Randers Cimbria

Skadet forsvarsprofil så med fra sidelinjen: Cimbria fortsætter sejrsstimen

Brantley Bynum fik masser af plads i angrebet mod Copenhagen Basketball. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Randers Cimbria var uden profilen Jonathan Jeanne, hvilket kunne ses i forsvaret, da de gæstede Copenhagen Basketball. Fraværet ændrede dog ikke ved, at kronjyderne fortsat er ubesejrede mod Pro B-hold i denne sæson.
Annonce

Randers: Tre kampe, tre sejre og en gennemsnitlig pointforskel på 32.

Randers Cimbria har været totalt overlegne, når de denne sæson har mødt hold fra Pro B.

Tirsdag aften kom den fjerde sejr på stribe så mod et mandskab fra den nedre halvdel af ligaen og den sjette i sæsonen i alt.

Det var i store dele af kampen i knap så overbevisende stil som tidligere, men Copenhagen Basketball blev alligevel besejret 110-81 på udebane.

Randers Cimbria var uden profilen Jonathan Jeanne, der så sent som i weekenden leverede 14 point, 14 rebounds og fem blokerede skud mod Team FOG Næstved, men i samme kamp fik han et lille slag over knæet, som altså holdt ham fra at trække i kamptøjet på Nørrebro.

Fraværet af den tårnhøje franskmand kostede i reboundspillet og forsvaret omkring kurven, men var ellers ikke udslagsgivende for opgørets udfald. Dertil har Randers Cimbria trods alt mere kvalitet end københavnerne.

Sejren sender randrusianerne til tops i Basketligaen for en stund med 12 point. To mere end finalefavoritterne fra Bakken Bears og Horsens IC, som dog har spillet en kamp mindre end kronjyderne.

Kampen i tal

Basketligaen, 7. runde

Copenhagen Basketball - Randers Cimbria 81-110 (49-54)

Periodecifre: (22-27), (27-27), (15-27), (17-29).

Randers Cimbria: Josh Fortune 27, Brantley Bynum 22, Chris Nielsen 18, Rasmus Bach 16, Corey Silverstrom 9, Casper Stage 5, Oliver Strøh 4, Esben Reinholt 3, Anton Hansen 3, Oscar Alm 3.

Topscorere Copenhagen: Patrick Burke 32, Filip Rajovic 20, Stefan Jevric 11.

Rebounds: Copenhagen 37, Cimbria 24.

Assister: Copenhagen 24, Cimbria 26.

Turnovers: Copenhagen 24, Cimbria 8.

Steals: Copenhagen 4, Cimbria 13.

Annonce

Pivåbent forsvar

Uden Jonathan Jeanne var 17 centimeter lavere Casper Stage foretrukket på centerpositionen fra start. Umiddelbart ikke det store problem skulle man tro, da han matchede hjemmeholdets spilleres højde nærmest på centimeteren.

Men Cimbria-spillerne havde alligevel store problemer med at forsvare kurven fra kampens start. Hjemmeholdet spillede lange angreb, hvor de ikke var bange for at tage tid af klokken i bestræbelserne på at skabe plads.

Det fandt de også uden de store problemer i første halvleg, hvor der i den sidste håndfuld sekunder af hvert angreb åbnede sig store områder i feltet, hvor Jonathan Jeanne ellers plejer at patruljere.

Det gav mange nemme layups og frikast til københavnerne, som derfor holdt snor i randrusianerne.

Det var på trods af, at Randers Cimbria ingen problemer havde med selv at skabe åbne skudmuligheder. Især Brantley Bynum havde det som en fisk i vandet omkring sjællændernes kurv, hvor han gang på gang fandt plads.

Trepointskuddene begynde også at gå i for kronjyderne op mod pausen, men det vidtåbne og usammenhængende forsvar var skyld i, at holdet blot førte med fem point ved sidebyttet.

Annonce

Afgørende intensitet

Hvor der er i første halvleg blev sørget for minutter til Esben Reinholt og Anton Hansen, spillede cheftræner Jimmy Moore med en noget smallere rotation efter pausen. Mere sikker følte han sig trods alt ikke.

Fuldt forståeligt taget indsatsen de første tyve minutter i betragtning. Det blev bedre sidste del af kampen, hvor der kom mere intensitet i forsvaret.

Det førte til nogle forsvarsfejl for ulovlig kontakt, men var også med til at stresse hjemmeholdet, som selvfølgelig også blev mere og mere udmattede.

Den slags resulterer ofte i tabte bolde, og tirsdag aften var ingen undtagelse. Det nød især Josh Fortune godt af. Amerikaneren fyrede glædeligt løs på det meste og ramte også fine procenter, så med ham i teten slog Randers Cimbria det hul, som de havde så svært ved i første halvleg.

Det knækkede ikke som sådan københavnerne, som fortsatte med at lægge energi og kræfter i det, men opgaven med at hente tyve point på under ti minutter var nu engang for stor.

Spændingen fra de første to perioder var derfor ikke til at mærke i den sidste, hvor Cimbria kørte en ny stensikker sejr hjem - blandt andet med hjælp fra Anton Hansen, Oscar Alm og Esben Reinholt, som fik lov til at se gulvet, da der ikke længere var tvivl om udfaldet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Henrik Knudsen efter selvmord i Elvis-familie: I den verden er der kun en ting, der tæller. Succes

Randers

Memphis Mansion tynget af Mandelas datters død: - Hun var sådan et sødt menneske

Annonce