Annonce
Randers

Forslag til budskab på info-standere: Randers er imod racisme

Enhedslistens Frida Valbjørn Christensen har sat racisme på dagsordenen til byrådsmødet på mandag. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce

Randers: Den forgangne uge har budt på lidt af hvert: hærværk mod den jødiske kirkegård i Randers, efterfølgende anholdelse og varetægtsfængsling af to lokale mænd, der er mistænkt for at have begået hærværket. Der er kastet maling op på en husmur på Mariagervej i et forsøg på at ramme en Davidsstjerne. Desuden er der sat klistermærker og plakater op forskellige steder i Randers, blandt andet på skoler, med et nationalsocialistisk budskab - hvilket også er meldt til politiet.

På byrådsmødet mandag skal politikerne i byrådet tage stilling til, om de kommunale info-standere, der står ved indfaldsvejene ved Randers, skal lyse op med budskabet om, at Randers som by er imod racisme, med teksten "Velkommen til Randers - byen mod racisme."

Frida Valbjørn Christensen fra Enhedslisten rejser forslaget på baggrund af en henvendelse fra foreningen Randers mod Racisme.

Den kommunale forvaltning vurderer, at det ikke vil være i overensstemmelse med reglerne, hvis man bruger lystavlerne til dette budskab.

Kultur- og fritidsudvalget har vedtaget nogle retningslinjer for de spots, der vises på skærmene.

De siger blandt andet, at indholdet i et spot skal handle om begivenheder i Randers Kommune inden for kategorierne kultur eller sport. Derudover kan spots anvendes til kommunale kampagner, ligesom spots kan profilere undervisningsaktiviteter, der har et bredt offentligt formål.

Spots må ikke indeholde kommercielle, politiske eller religiøse budskaber.

Forvaltningen vurderer, at ”Velkommen til Randers – byen mod racisme” er et politisk budskab, ligesom der mangler en begivenhed/event, som spottet kan henvise til.

I weekenden blev den jødiske gravplads i Randers udsat for hærværk. To mænd er varetægtsfængslede i sagen. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Randers

Cyklist kørt ned af svingende bil

Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce