Annonce
Erhverv

Skattevæsnet har droppet Mobilepay-løsning til deleøkonomi

Rema 1000 har selv udviklet en løsning, så brugerne af indkøbs-app'en Vigo nemt kan få en oversigt over deres indtægter og eventuelle kørsel, der kan trækkes fra indtægterne. Pr-foto
Annonce

- Det er gode nyheder, lød det fra skatteminister Karsten Lauritzen (V), da han i 2017 annoncerede et ”strategisk samarbejde” med den mobile betalingstjeneste Mobilepay.

Mobilepay, der ejes af Danske Bank, skulle sammen med skattemyndighederne udvikle en løsning, så det blev nemt for danskerne at betale skat af deres indtægter fra f.eks. deleøkonomiske tjenester.

En af dem er Rema 1000’s indkøbs-app Vigo, hvor 100.000 danskere nu har meldt sig til at indkøbe varer for deres naboer.

Indtægterne fra at indkøbe varer er skattepligtig, men folk skal selv indberette indtægten på selvangivelsen.

Rema 1000 har selv udviklet en løsning, så indkøberne nemt kan få en oversigt over deres indtægter og eventuelle kørsel, der kan trækkes fra indtægterne. Men det ville være langt nemmere, hvis det hele kunne integreres med Mobilepay, som i forvejen er den betalingsmåde, man bruger i Vigo-appen.

- Vi har spurgt om, hvornår det kommer, men vi har ikke fået et klart svar. Det er fuldstændigt oplagt for os, for det vil gøre det endnu nemmere for vores brugere, siger Jesper Bove-Nielsen, direktør for Vigo-tjenesten.

Annonce

En enkelt workshop

Han kan tilsyneladende komme til at vente længe. Hos Mobilepay bekræfter pressechef Peter Kjærgaard dog, at virksomheden skulle medvirke til at gøre det nemmere for borgerne at indberette indtægter fra deleøkonomiske tjenester.

- Mobilepay deltog i 2017 i en dialog med Skat og Skatteministeriet. Ambitionen var, at Mobilepay skulle bidrage med viden og erfaringer omkring digitalt udviklingsarbejde, skriver Peter Kjærgaard i en e-mail til avisen Danmark.

Samarbejdet er siden løbet ud i sandet.

- Efter offentliggørelsen af projektet deltog Mobilepay i en enkelt heldags workshop, men har ikke siden haft kontakt med skattemyndighederne om denne sag, forklarer Peter Kjærgaard.

Det var onsdag ikke muligt at få en kommentar fra Skatteministeriet til, om der er en løsning på vej med Mobilepay.

Annonce

Bred aftale i Folketinget

Ifølge avisen oplysninger er ambitionen om en integration med Mobilepay dog afblæst. Det skal ses i lyset af, at den borgerlige regering i 2018 præsenterede en aftale, der var indgået med et bredt flertal i Folketinget, og som skulle gøre det lettere for danskerne at omfavne deleøkonomien.

Aftalen øgede bundfradragene for udlejning af alt fra sommerhuse til biler og campingvogne. Til gengæld var det et krav, at udlejningen skal ske gennem et udlejningsbureau eller en deleøkonomisk platform, som indberetter de fulde lejeindtægter til skattevæsenet.

Mobilepay var imidlertid ikke en del af aftalen, og derfor ser det ud til at have lange udsigter med en løsning, der vil gøre det nemmere for Vigo-brugerne at betale den korrekte skat.

Hos Rema 1000 opfordrer man sine brugere til at indberette deres indtægter til skattevæsnet. Der er dog stor variation i, hvor store beløb brugerne tjener på at indkøbe varer gennem Vigo.

- Det har aldrig været meningen, at nogen skulle leve af dette her, for det har vi slet ikke haft fantasi til at forestille os, understreger Jesper Bove-Nielsen fra Vigo.

Folkepensionister kan i øvrigt arbejde skattefrit for op til 11.500 kroner om året. Unge under 16 år kan også skattefrit tjene penge på at arbejde for privatpersoner som familie og venner. Reglerne er dog uklare, når indtægterne går via en deleøkonomisk tjeneste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Målscoreren og anføreren efter derbyet: - Elendigt at være en mand i overtal uden at vinde

Sport

Se kampens højdepunkter: Randers FC smider derbysejr og førsteplads

Randers FC For abonnenter

Klar til lokalbrag? Stærk statistik, rødglødende Riis og bud på de 11 udvalgte derby-krigere

Annonce