Annonce
Østjylland

Skidesmart idé: Afføring lukker badestrand i Risskov

Sådan så Belleuve Strand ved Risskov ud sidste sommer, da der ikke var badeforbud. Det er der midlertidigt nu grundet afføring i vandet. Akrivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Tirsdag blev der øjeblikkeligt nedlagt badeforbud omkring Bellevue efter en kraftig forurening med afføring.

RISSKOV: Tirsdag nedlagde kommunens miljøvagt øjeblikkeligt badeforbud på stranden i Risskov og hejste det røde flag omkring Bellevue.

Det skete efter en kraftig forurening med afføring forårsaget af en lokal beboer. Han fik, hvad han nok selv har tænkt var, en skidesmart idé. I stedet for at ringe efter en slamsuger til at tømme sin opsamlingstank med toiletaffald, fandt han nemlig på en anden løsning.

- Beboeren, der bor i en skurvogn, har trukket en slange fra sin opsamlingstank ud til en regnvandsrist i vejen, hvorefter han har pumpet tankindholdet ud i regnvandsystemet, som løber direkte ud i bugten, og dermed har han forurenet badevandet, fortæller driftsleder Ole Pedersen fra Aarhus Vand.

Aarhus Vand sendte straks en slamsuger til stedet, da forureningen blev opdaget. Og den har kunnet suge en del af det op.

- Men der skal jo ikke meget til for at give alt for høje bakterietal. Men det er selvfølgelig ikke tilladt. Om det giver en bøde, må være en sag kommunens miljøvagt og politiet at afgøre, siger driftschefen.

Onsdag vil der komme svar på vandprøverne.

- Hvis der kommer den varslede regn vil det blande forureningen op, og så vil badevandet nok snart igen være rent til at bade i, mener Ole Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce