Annonce
Navne

Skiftedag: Fjellerup-ægtepar skal lede soldaterhjem i Skive

Tove og Hans Jørgen Larsen begynder i Skive den 1. august. Foto: Bjarke Friis
Tove og Hans Jørgen Larsen fra Fjellerup tiltræder som lederpar på KFUMs Soldaterhjem i Skive pr. 1. august.

Torsdag den 1. august er på flere måder en skiftedag for ægteparret Tove og Hans Jørgen Larsen i Fjellerup.

Den dag tiltræder de nemlig som lederpar på KFUMs Soldaterhjem i Skive, så Tove Larsen siger farvel til en stilling som lærer ved Fjellerup Efterskole, mens Hans Jørgen Larsen efter 15 år som selvstændig tømrermester nu skal være lønmodtager.

Samstemmende lyder det fra ægteparret, der ser frem til den nye opgave:

- Vi holder af unge menesker, der står ved en skillevej i livet. Det giver virkelig mening, at KFUMs Soldaterhjem er der i denne situation.

Ukendt med arbejdet er Tove og Hans Jørgen Larsen ikke. Han har selv som ung arbejdet på soldaterhjemmet i Skive tilbage i 1993, og datteren Maria har arbejdet der tidligere.

Tove Larsen skal arbejde som assistent på soldaterhjemmet med gemalen som chef. Hun er 49 år, kommer fra Vadum nord for Aalborg og er uddannet som lærer på Nr. Nissum Seminarium. Hun traf sin senere ægtemand, mens denne et år arbejdede i en tømmerhandel i Lemvig og har tidligere været ansat ved skolen i Ullits.

Annonce

Landmandsuddannet

Hans Jørgen Larsen, 48 år, er vokset op på en gård mellem Løgstør og Nibe og gik i skole i Farstrup. Efterfølgende uddannede han sig til landmand med ophold på blandt andet Asmildkloster Landbrugsskole og købte i 1997 en landbrugsejendom i Vesterbølle.

Her var der oprindelig køer, inden Hans Jørgen Larsen skiftede over og i stedet arbejdede med frilandsgrise.

- Men det blev for besværligt med frilandsgrise og fugle og den slags, konstaterer Hans Jørgen Larsen nøgternt.

Ejendommen blev solgt, da Tove Larsen fik sit drømmejob som lærer i Fjellerup. Allerede mens han drev de 35 hektar plus 25 forpagtet var Hans Jørgen Larsen begyndt at bygge huse, og efter flytningen til Fjellerup byggede han både en privatbolig og et sommerhus.

Den praktiske erfaring betød, at han kunne nøjes med et kortere skoleophold på Tradium i Randers, nemlig 40 uger, fordelt over to vintre. Desuden var han hos en lokal tømrervirksomhed og har nu i 15 år drevet egen forretning.

Tre børn

Der er tre børn i ægteskabet. Den allerede nævnte Maria er snart 22 år og drager med til Skive for at uddanne sig til lærer her, hvis muligt. Tidligere har hun gennemført Hærens Basisuddannelse på Skive Kaserne og endda klaret af lede et KFUM-soldaterhjem i Irak.

Hanne, 20 år, er nybagt student fra Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing og skal nu være staldpige på et stutteri.

Yngst er Jakob, 17 år, der efter 10. klasse på Fjellerup Efterskole skal være ungarbejder på KFUMs Soldaterhjem i Slagelse.

Det kristne engagement er klart hos både Tove og Hans Jørgen Larsen, der begge har en fortid i FDF, og har været aktive i Indre Mission i Fjellerup og valgmenigheden her.

Så begreber som Soldatens Bøn, Fadervor og Ugens Ord vil være med i arbejdet, ligesom soldaterne får mulighed for at synge sange, de selv vælger.

- Det skal være kort og godt, så de trætte soldater ikke falder i søvn, før der bliver sagt amen, mener Hans Jørgen Larsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce