Annonce
Debat

Skjulte optagelser fra Huset Nyvang

Annonce

Læserbrev: I går blev fogedforbuddet mod at vise de skjulte optagelser fra blandt andet Huset Nyvang i Randers ophævet. TV2 valgte hurtigt herefter at vise optagelserne på TV2 Play, en helt rigtig beslutning.

Vi skal vide, hvad der foregår ude på vores ældrecentre, vi skal vide, hvordan vores ældre behandles.

Jeg så dokumentaren i går herhjemme med min hustru, og vi blev begge forfærdeligt kede af det. Kede af at se, hvordan der tales ned til den ældre, kede af, hvordan der tales over hovedet til den ældre, kede af, at pårørende svines til overfor den ældre, og sidst men ikke mindst kede af den grove, voldsomme og bestemmende tone, personalet brugte overfor den ældre. Det er direkte omsorgssvigt, og det kan vi ikke være bekendt. Det handler ikke om økonomi men om ordentlighed, dannelse og respekt overfor det menneske, hvis funktionsniveau gør, at hjælp er påkrævet.

Den tilgang, vi ser i dokumentaren, hører simpelthen ingen steder hjemme, og jeg vil som politiker, som menneske og som pårørende til pårørende ikke finde mig i, at borgere behandles så uværdigt. Ingen borgere skal gøres til objekter af det personale, der er ansat med ét formål, nemlig at skabe livskvalitet for den enkelte borger. Kan de ansatte ikke det, så må de finde sig noget andet at lave.


Ingen borgere skal gøres til objekter af det personale, der er ansat med ét formål, nemlig at skabe livskvalitet for den enkelte borger.


Vi har tusindvis af dygtige og ordentlige ansatte indenfor ældreområdet, vi har kompetente medarbejdere, der med stolthed møder ind på arbejde for at give de ældre et værdigt liv. Lad os skabe rammerne for, at disse medarbejdere bliver bannerfører og kulturskabere ude på centrene. Vi skylder disse hverdagens helte stor tak og ros, og ledelsen på centrene skylder, at disse medarbejdere får den tak og får det ansvar og de muligheder, der skal til for at ændre på den usunde kultur.

Derfor har Dansk Folkeparti i Randers sendt en række forslag til vores forvaltning. Forslag, der skal være med til at bryde den usunde kultur, forslag, der vil give større mulighed for tværfaglig sparring og ansættelse, forslag, der skal skabe rammer for kompetenceudvikling og medarbejderinddragelse, hele tiden med borgeren i centrum.

Disse forslag håber vi naturligvis bakkes op af et bredt flertal, så vi sammen kan tage ansvar og få skabt en ældrepleje i verdensklasse. Det har borgere, der betaler verdens højeste skattetryk, og som har arbejdet hele livet, fortjent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ordentlighed betaler sig, mener ejer af Marcus Gruppen: Annullerede ordrer for 10 millioner kroner i starten af coronakrisen

Annonce