Annonce
Randers

Sklerose stopper ikke Kristine i at stille op til X Factor

Det er anden gang, at Kristine Louise Wickstrøm stiller op til X Factor. Hun er sikker på, at det kommer til at gå bedre denne gang. Foto: Lars Rasborg

Randrusianeren håber på at komme langt i sangkonkurrencens sidste sæson på DR, for hun har nemlig et vigtigt budskab, hun gerne vil sende.

Annonce

Randers: 31-årige Kristine Louise Wickstrøm er rigtig glad. I tirsdags var hun nemlig til pre-audition til X Factor, hvor hun fik besked om, at hun er gået videre i sangkonkurrencen.

- Jeg var målløs og lige ved at græde, fortæller Kristine Louise Wickstrøm.

Det betyder meget for hende, hvis hun kommer langt i X Factor. Hun har nemlig sklerose og vil gerne sende budskabet til andre syge, at man sagtens kan udleve sine drømme, selvom man har en kronisk sygdom.

- Syge har brug for det klap på skulderen og en, der siger, "du kan godt". Hvis jeg kan, så kan de også godt. Hvor der er vilje, er der vej, siger Kristine Louise Wickstrøm, som selv fik konstateret den kroniske sygdom, da hun var 15 år.

 
Annonce

Andet forsøg med X Factor

Hun har før stillet op i X Factor, i 2008, men dengang kom hun ikke videre fra pre-auditionen.

- Klappen gik ned, efter jeg havde stået mange timer i kø i regn og blæst. Jeg var også kun 22 år og havde ikke den erfaring, som jeg har nu, siger Kristine Louise Wickstrøm, der efterfølgende tog en pause fra at følge med i X Factor-programmerne.

Men da hun tidligere på året så Morten Nørgaard vinde konkurrencen, vendte lysten til at stille op tilbage.

- Jeg tænkte bare, at hvis jeg ikke gjorde det her, så ville jeg fortryde det senere, fortæller Kristine Louise Wickstrøm, der heldigvis klarede det bedre i andet forsøg.

Til pre-auditionen i DR Aarhus' lokaler tog det hende ikke lang tid at gøre indtryk på de to castere i lokalet.

- De sad bare og kiggede på mig. Jeg begyndte at synge min sang, og så kunne jeg se, at kvinden sendte et papir over til sidemanden. Jeg tænkte, det var et dårligt tegn, men sang videre. Og så sagde de, "jeg tror, vi er enige. Du går videre", fortæller Kristine Louise Wickstrøm, der sang R. Kellys 'I Believe I Can Fly'.

- Den sang symboliserer mig, synes jeg. For hvis du tror på, at du kan flyve, så kan du flyve. Og hvis jeg tror på, at jeg kan gå videre i X Factor, så kan jeg det. Du skal altid tro på dig selv, siger hun.

Annonce

Vil takke Remee

Det er dog ikke stensikkert endnu, om Kristine Louise Wickstrøm bliver kaldt ind til audition foran X Factors tre officielle dommere, som man ser på tv. Selvom hun har fået at vide, at hun er gået videre fra pre-auditions, kan DR nå at skifte mening. Det hele afhænger af, om hun får en mail fra DR inden den 25. september.

- Jeg venter på mailen og tjekker min indbakke hele tiden. Men jeg tror, at min historie er god nok til at kunne bære mig lidt videre, fortæller hun.

Hvis det går, som hun håber, har hun allerede en plan klar, der skal imponere dommerne.

- Jeg vil synge Remees sang 'Let Love Be love'. Dengang jeg blev syg med sklerose, hørte jeg den hele tiden, fordi den beroligede mig. Så det er min måde at sige tak til ham på, siger Kristine Louise Wickstrøm.

Og selv hvis det ikke lykkes hende at komme langt i sangkonkurrencen, så har hun ikke tænkt sig at give op.

- Jeg vil stadig brænde for at komme ud med min musik og gøre en forskel for folk med sklerose og andre kroniske sygdomme, siger Kristine Louise Wickstrøm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Kun højre kant på papiret: Vito skaber forvirring i ny rolle

Annonce