Annonce
Randers

Skole byggede bro til tekniske uddannelser

Lærerne skulle samarbejde for at løse forskellige udfordringer på Tradium. PR-foto
150 lærere er blevet klogere på, hvad Tradium byder på. Det samme er elever fra 10. klasse på realskolen.
Annonce

Tradium: For at udbrede kendskabet til de mange uddannelser, som Tradium tilbyder, har der været 150 lærere på besøg til en eftermiddag i erhvervsuddannelsernes tegn. Her skulle Mariagerfjord Kommunes udskolingslærere og UU-vejledere blive klogere på, hvordan det er at tage en teknisk uddannelse, og hvilke muligheder det giver.

- Lærerne er via reformer af vejledningsloven gradvist blevet større influenter i forhold til folkeskoleelevers valg af ungdomsuddannelse. Derfor er det vigtigt at opkvalificere lærernes viden om erhvervsuddannelserne i dag og i fremtiden, fortæller Peter Gravlev Bertelsen, der er erhvervsplaymaker i Mariagerfjord Kommune og én af initiativtagerne til dagen.

Dagen bød på oplæg og drøftelser om uddannelse. Vigtigst var dog besøgene på afdelingerne. Hos smedene fik lærerne lov til at prøve, hvordan man anvender et koordinatsystem i praksis. Her skulle de indtaste de rigtige koordinater i laserskæreren og bukkemaskinen for at lave en rå stålplade til en flaskeholder.

Annonce

Elever udviklede app

På Tradium HTX og HHX i Randers blev der i onsdags også bygget broer. Gymnasierne har haft besøg af 10.-klasseselever fra Randers Realskole, som er blevet undervist af HTX- og HHX elever i fællesskab. Sammen skulle de udvikle en app. Til at starte dagen ud havde eleverne en introduktion til brugervenligt design og app-udvikling.

Dermed har de ikke blot fået en forsmag på, hvad ungdomsuddannelser kan tilbyde, men også hvilke muligheder de videregående uddannelser giver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Randers For abonnenter

Ekspert: Drop jagten på den sidste nye mode og find guldet i dit eget klædeskab - det er godt for både dig selv og miljøet

Annonce