Annonce
Randers

Skolebørn snydt ved stoppestedet: Nu indsætter Midttrafik ekstra busser på tre morgenafgange

Fra torsdag morgen vil der blive sat suppleringsbusser ind på ruterne 230, 231 og 238, der hver morgen lander skolebørn fra hele det randrusianske opland på busterminalen. De seneste dage har mange skolebørn måttet se de overfyldte busser køre forbi. Foto: Fakri Koleilat
Midttrafik lover, at der fra torsdag morgen kører suppleringsbusser på tre busruter i Randers-området, efter at skolebørn fra det randrusianske opland måtte se overfyldte busser køre forbi stoppestederne. Forælder kalder det en planlægningsbøf.
Annonce

Randers: For tredje dag i træk kom skolebørn fra Tvede, Mellerup, Harridslev og Gimming onsdag morgen ikke med bus 238 ind til deres respektive skoler i Randers.

- Bussen var allerede fuld før Tvede, så børnene kom ikke med. Vi måtte køre vores datter til Randers fra Mellerup endnu engang, fortæller Martin Toft Hansen i en mail til Randers Amtsavis.

Annonce

Ikke tilfredsstillende

Martin Toft Hansens datter var sammen med en række andre børn, der går i skole forskellige steder i Randers, flere dage i træk blevet efterladt ved bus 238's stoppested ved Mellerup Kirke klokken 7.11. Den fyldte bus holdt ikke ind.

Det gjorde Martin Toft Hansen avisen opmærksom på tirsdag. Onsdag morgen var den gal igen.

-Det er ikke tilfredsstillende. Jeg har forståelse for, at der er indkøringsproblemer med den ny køreplan, men ingen forståelse for, at der ikke er planlagt med kapacitet til at tage børn med i skole, skrev Martin Toft Hansen til avisen.

Annonce

Lange næser

I Randers-området er det ikke kun rute 238, der har forsynet skolebørn med lange næser ved busstoppestederne.

En anden forælder, Brian Højland Nielsen, Stevnstrup, tirsdag, fortæller, at bus 231 de to første dage i ugen med skolestart har været optaget allerede, da bussen kørte igennem Stevnstrup.

Brian Højland Nielsens vurdering er, at cirka 20-30 børn var i samme situation som hans egne børn.

Annonce

Hånd om sagen

Avisen har kontaktet Midttrafik, hvor pressetalsmand Michael Steinberg fortæller, at det midtjyske trafikselskab har modtaget en del henvendelser fra kunder i Randers-området, og at der nu bliver taget hånd om sagen.


Det her var ikke godt nok. Det er en planlægningsbøf, der vil noget. Den kunne de se allerede mandag. Jeg har selvfølgelig respekt for deres økonomi, at det skal hænge sammen, og at der skal optimeres, men alle ved, at til den afgang vælter det bare med børn hele vejen ind. Det er ikke i orden.

Martin Toft Hansen, forælder


- Midttrafik er opmærksom på, at der har været problemer med overfyldte busser på morgenture på enkelte ruter i Randers. Det handler vi på. Det betyder, at der fra i morgen (torsdag, red.) bliver indsat dubleringsbusser på de berørte morgenafgange på ruterne 230, 231 og 238, fortæller Michael Steinberg.

- Hvis behovet er der, så kører dubleringerne fast på ruterne.

Annonce

Skolestart og ny køreplan

Pressetalsmanden har ingen kommentar til, om Midttrafik burde have forudset overfyldte busser i forbindelse med skolestart og nedsat kapacitet på grund af corona.

Han forklarer, at der altid i forbindelse med skolestart og en ny køreplan kan komme ændringer i forhold til, hvordan kunderne bruger busserne.

- Det er altid lige en opstart, hvor man skal finde ud, hvor problemerne er. Vi følger kundernes brug af busser meget nøje og har i den konkrete situation vurderet, at der er behov for at indsætte dubleringbusser, siger Michael Steinberg.

Annonce

Planlægningsbøf

Forælder Martin Toft Hansen siger til avisen, at han er kisteglad for, at Midttrafik omsider gør noget ved problemet.

- Jeg er erhvervsmand og har fuldstændig respekt for, at planen skal lige prøves, men deres reaktion har bare været ikke-eksisterende. Det er fantastisk, at man skal bede pressen om hjælp for at få ørenlyd, siger Martin Toft Hansen.

- Det her var ikke godt nok. Det er en planlægningsbøf, der vil noget. Den kunne de se allerede mandag. Jeg har selvfølgelig respekt for deres økonomi, at det skal hænge sammen, og at der skal optimeres, men alle ved, at til den afgang vælter det bare med børn hele vejen ind. Det er ikke i orden.

Annonce

Covid-19

Midttrafik skriver på sin hjemmeside, at busserne på grund af covid-19 medtager et begrænset antal passagerer: cirka 40 i en almindelig bus, cirka 55 i en mellemstor bus og cirka 65 i en ledbus. Chaufføren har ret og pligt til at lukke dørene og køre forbi stoppesteder, hvis bussen er fyldt.

Til det siger pressetalsmand Michael Steinberg.

- Kapacitetsbegrænsningen i busserne er også et element, der gør, at vi følger nøje med på hvilke ruter, der er problemer, og handler ud fra den viden, vi har. I de konkrete tilfælde er det svært at afgøre, om det er på grund af nye køreplaner eller coronaen.

Suppleringsbusserne vil blive indsat på følgende afgange:

Rute 230: Afgang klokken 7.15 fra Fårup til Randers.

Rute 231: Afgang klokken 7.13 fra Stevnstrup til Randers.

Rute 238: Afgang klokken 7.01 fra Øster Tørslev til Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Sport For abonnenter

Status på de lokale hold: Coronaudsættelse i Hornbæk, spøjs talentstime og flot comeback i kortfest

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce