Annonce
Randers

Skoledirektør: Læreruddannelse er et aktiv for Randers

Den nye læreruddannelse øger sandsynligheden for, at flere færdiguddannede lærere bliver boende her i kommunen, mener Michael Maaløe, der er direktør for Børn og Skole i Randers Kommune. Arkivfoto: Jens Anker Tvedebrink

Den nye læreruddannelse er med til at skabe et godt studiemiljø og fortsat at sikre dygtige lærere på skolerne i Randers.

Annonce

Randers: I Randers skal der være en bred vifte af videreuddannelser. Så byen bliver endnu mere attraktiv som studieby og får flere studerende til at bosætte sig i Randers. Det er en af kommunens visioner, fortæller Michael Maaløe, direktør for Børn og Skole i Randers Kommune.

- Vi vil gerne sikre, at der er et bredt udbud af uddannelser i Randers. Vi har allerede mange uddannelser, og det skal vi også have. Som Danmarks sjette største by skal vi kunne tilbyde, at man kan tage sin videreuddannelse her i byen. Og det skal både være et tilbud til vores egne unge og andre unge, der gerne vil flytte hertil for at læse. Derfor er det rigtig godt, at byen har fået en læreruddannelse. Den er med til at gøre det endnu mere interessant at studere i Randers, siger Michael Maaløe.

Og flere attraktive uddannelser er med til at få flere studerende til byen. Det viser en ny undersøgelse fra Damvad Analytics. Den peger på, at der er en tendens til, at især nogle uddannelser, herunder læreruddannelsen, er interessante nok til, at flere gerne vil flytte til en ny by for at tage en uddannelse.

Undersøgelsen viser samtidig, at en stor andel af de studerende, der har valgt at flytte efter en uddannelse, efterfølgende vælger at blive boende i den by, hvor de har taget deres uddannelse.

Annonce

Flere færdiguddannede lærere til Randers

Michael Maaløe er glad for, at der er kommet en læreruddannelse til Randers. Blandt andet fordi det vil sikre flere lærere til kommunen på længere sigt. Ifølge ham vil mange af de nuværende lærere nemlig gå på pension i løbet af et par år.

- Med den nye læreruddannelse er sandsynligheden stor for, at flere færdiguddannede lærere bliver boende her i kommunen, siger Michael Maaløe, der peger på, at de studerende, der vælger at læse til lærer i Randers, alle er sikret en praktikplads enten i Randers eller i en af de nærliggende kommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce