Annonce
Randers

Skoleelever i Randers skumler over uhumske toiletter

»De nye toiletter er dejligt rene og indbydende. Her lugter overhovedet ikke af tis!« ­kommenterede en flok piger fra 5. klasse på ­Søndermarksskolen deres nybyggeri.

Over halvdelen af de randrusianske folkeskoleelever er utilfredse med toilet-standarden på deres skole.

Flertallet af skoleeleverne i Randers er ikke tilfredse med med, hvor »pæne og rene« toiletterne er på deres skole. Der er selvfølgelig udsving fra skole til skole. Men det overordnede billede, som tegner sig i en ny undersøgelse blandt 70.000 skoleelever i Midtjylland, er, at over halvdelen af de randrusianske skoleelever ikke synes, at deres toiletforhold er i orden.

Mens de 50 år gamle toiletter fik fingrene op for næserne, ?da pigerne blev bedt om at stille op for fotografen. Fotos: Morten Lund

Værst ser det ud på Søndermarksskolen, hvor 80 procent af de ældste elever er uenige i, at deres toiletforhold er ok.

Randers-elvers vurdering af skole-toiletter

En ny undersøgelse blandt 70.000 midtjyske skoleelever tegner et noget skummelt billede af elevernes vurdering af deres skole-toiletter. Her er tallene for Randers Kommune:
På udsagnet »Jeg synes, toiletterne på skolen er pæne og rene« svarer så mange, at de er »meget uenige« eller »uenige«:

Søndermarksskolen 80 %,
Blicherskolen 74 %,

Rismølleskolen 72 %,

Tirsdalens Skole 70 %,

Hornbæk Skole 69 %,
Grønhøjskolen 67 %,
Langå Skole 65 %,
Kristrup Skole 64 %,

Østervangsskolen 64 %,

Hobrovejens Skole 63 %,
Vestervangsskolen 59 %,
Korshøjskolen 57 %,

Nørrevangsskolen 54 %,
Assentoftskolen 53 %,
Bjerregrav Skole 44 %,
Asferg Skole 42 %,

Havndal Skole 40 %,

Munkholmskolen 38 %,
Fårup Skole 32 %.

»Hvilket vi udmærket godt vidste i forvejen. Og vi er allerede i fuld gang med at forbedre forholdene,« siger byggeansvarlig ved Søndermarksskolen, Bo Simonsen.

»En omfattende renovering af skolen - som også betyder nye toiletter overalt - er allerede sat i værk. De første fire nye toiletter er allerede taget i brug - og resten følger.«

»De nye toiletter er dejlige og indbydende. Her lugter slet ikke af tis!« siger en flok piger fra 5. klasse, der kiggede med, da Randers Amtsavis var på besøg.

»Men de gamle toiletter er slemme. De stinker!«

»Måske ikke så mærkeligt. Skolen og toiletterne er 50 år gammel. Selvfølgelig sætter det sit præg,« siger Bo Simonsen.

De nye toiletter på Søndermarksskoen bliver bygget med linolium eller epoxy på gulvene og med vægge uden fuger.

Renoveringen af Søndermarksskolen, som ud over toiletter også omfatter gange, klasseværelser, faglokaler og juniorklubben, skal efter planerne stå færdig i slutningen af 2018.

Bedst blandt de randrusianske byskoler, som også tager imod elever fremover, er Nørrevangsskolen. Her fortæller skoleleder Steen Bach, at de yngste elever har deres eget toilet - og skal bede om en nøgle for at få adgang.

Mens de ældste elever på skolen bor i egne »klynger« med egne toiletter.

»Det betyder, at eleverne er helt tæt på deres egne toiletter. Det giver dem et ejerforhold til faciliteterne, som igen betyder, at de behandler toiletterne bedre,« vurderer Steen Bach.

At andelen af elever på Nørrevangsskolen, der trods alt ikke er tilfredse med toiletforholdene, alligevel er over 50 procent, vil Steen Bach ikke forholde sig til.

»Jeg kender ikke tallene, og jeg kender ikke undersøgelsen. Derfor vil jeg ikke kommentere detaljerne. Men overordnet mener jeg, at vi har gode toiletforhold,« siger han.

Undersøgelsen viser også, at eleverne på omegnsskolerne generelt er knap så utilfredse som deres jævnaldrene i Randers: Således er andelen af utilfredse elever på Munkholmskolen i Stevnstrup »kun« på 38 procent, mens tallene for skolerne i Asferg og Fårup er henholdsvis 42 og 32 procent.

.services-box, .subscription-ad, .localclub-ad, .article-f2, .article-related, .mjm-most-read-article {

display: none;

}

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce