Annonce
Østjylland

Skoleforvirring og buhråb i kommunalbestyrelsen

Skolebørnene har taskerne fulde af test i Norddjurs Kommune. Arkivfoto

De to sidste punkter på tirsdagens kommunalbestyrelsesmøde resulterede i diskussioner, buhråb og rundforvirrede kommunalpolitikere.

Grenaa: Enhedslistens Ulf Harbo havde tirsdag øjnet chancen for at få afskaffet kravet om fuld tilstedeværelse for lærere på skoler i Norddjurs Kommune. Samme optimisme havde han også i en anden sag, hvor han ønskede, at frivillige test af skoleelever faktisk skulle være frivillige.

Punktet om afskaffelsen af fuld tilstedeværelse for lærere på skolerne i Norddjurs blev det mest diskuterede og overraskende punkt på mødets dagsorden.

Jan Petersen (S) begyndte med at gøre opmærksom på, at hvis en politiker valgte at sende sagen i udvalg, skulle debatten stoppe. Sådan er reglerne, når man stiller et forslag i kommunalbestyrelsen.

Annonce

Bombastisk debat

Tom Bytoft (S) afslørede, at S havde sympati for forslaget, men at punktet var for omfattende til at beslutte her og nu, idet også andre end lærerforeningsmedlemmer vil blive påvirket af det.

Formanden for Børne- og Ungdomsudvalget, Lars Østergaard (V) var ikke imponeret.

- Vi har allerede en flexordning på skolerne i dag, hvor det er muligt for lærere at få lov at bruge mellem to og fire af deres ugentlige timer udenfor skolen, lød det noget overraskende fra Østergaard.

Herefter opfordrede Harbo til, at man fik undersøgt, hvad det var for en aftale, da han vidste, at skoler, forældre og lærere ikke kendte til den.

- Lige nu er jeg meget forvirret, lød det fra Harbo.

Efter et par indlæg mere tog Tom Bytoft igen ordet. Han valgte at sende sagen til Børne- og Ungeudvalget, hvorefter debatten om emnet skulle lukke, selvom der stod flere på talerlisten. Havde han forventet at blive populær på denne opfordring, tog han grueligt fejl.

- Jeg er ked af at blive buhet ud af salen. Jeg synes, vi gentager os selv hele tiden. Lad nu udvalget få lov at arbejde med det, lød det fra Bytoft.

Kort efter spurgte selv samme Bytoft, om han kunne trække forslaget om at sende punktet i udvalg tilbage. Det kunne han, og debatten fortsatte.

Lars Østergaard gjorde rede for den flexordning fra 2015, som havde gjort Ulf Harbo forvirret. I den står der, at de to til fire timer som udgangspunkt skal foregå på arbejdspladsen. I det lå der ifølge Østergaard, at det kunne forhandles.

Derefter tog Ulf Harbo igen ordet:

- Lars Østergaard havde en bombe, så har jeg en bombe. I den oprindelige aftale fra 2014 står der også, at timerne som udgangspunkt skal bruges på arbejdspladsen. Det vil altså sige, at det har været en mulighed hele tiden, og så har vi aldrig haft fuld tilstedeværelse for lærerne.

Lars Østergard kaldte herefter den nuværende aftale i Norddjurs Kommune god, og så fik Tom Bytoft lov til at sende forslaget i udvalg.

Frivillig eller ej

Med fornyet optimisme præsenterede Harbo forslaget om, at alle frivillige test på skolerne skal være frivillige. Der findes 30 test på skoleområdet. De 10 er obligatoriske, mens 20 er frivillige. I Norddjurs Kommune skal alle dog gennem alle 30 test.

- Det her er meget mere simpelt. Der er ikke andre faggrupper, der skal tages med eller noget, man kan bare tage beslutningen om at gøre de frivillige test frivillige, lød det optimistisk fra Harbo.

Men heller ikke her havde politikeren heldet med sig.

- Sagen er lagt ud til fagfolk, og vi får de første høringssvar i næste uge. Hvorfor ikke vente på dem, før vi tager en beslutning, spurgte Lars Østergaard.

Diskussionen blev herefter mere en diskussion for eller imod test, mens spørgsmålet om, hvorvidt man skulle lade den enkelte skole afgøre mængden af test, faldt i baggrunden.

Sagen endte med at blive sendt i udvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce