Annonce
Navne

Skoleleder med solid uddannelse bag sig

<p>Skoleleder Rasmus Gorell Mackenhauer. Privatfoto</p>

3Rasmus Gorell Mackenhauer har arbejdet med uddannelse i i forsvaret gennem mange år.

Annonce
For første gang nogensinde har Mariagerfjord Kommune ansat en skoleleder, der ikke har en læreruddannelse. Men Rasmus Gorell Mackenhauer, som den nye leder af Mariager Skole hedder, har arbejdet med uddannelse gennem mange år, mens han gjorde tjeneste på varierende - og krævende - poster i det danske forsvar.
Skoleleder Rasmus Gorell Mackenhauer. Privatfoto
Rasmus Mackenhauer er 39 år og vokset op i Erritsø ved Fredericia
Efter de første skoleår i Erritsø gik Rasmus Mackenhauer på Lillebæltskolen i Fredericia, en privatskole, til og med 10. klasse, og han er matematisk student fra Fredericia Gymnasium 1997 med biologi og tysk på højniveau.
Den unge mand vaklede lidt mellem at blive politibetjent eller gymnasielærer, men endte med i september 1997 at blive elev i 11 måneder på Officersaspirantskolen, der havde hjemsted på den daværende Odense Kaserne - i øvrigt sidste hold på kasernen.
Egentlig ville Rasmus Mackenhauer gerne have været optaget på Sprogofficersskolen, men en uddannelsesvejleder på gymnasiet havde givet ham den forkerte information, at når han som matematisk student ikke havde haft latin, kunne han ikke komme ind.
»Men Officersaspirantskolen er stadig en mulighed«, lød rådet.
Annonce

Haderslev

Efter de 11 måneders skoleophold kom Rasmus Mackenhauer til Slesvigske Fodregiment i Haderslev som gruppefører ved panserinfanteriet og skulle egentlig have været udsendt til Bosnien på Hold 18 - hvad han faktisk også gerne ville - men opgaven blev overladt til medlemmer af Den Internationale Brigade, så i stedet forlængedes kontrakten med regimentet i Haderslev med et år.
I år 2000 indledte Rasmus Mackenhauer en uddannelse på Hærens Officersskole på Frederiksberg Slot med den klare målsætning at blive linjeofficer i Hjemmeværnet.
I 2003 ansattes Rasmus Mackenhauer da også ved det daværende Hjemmeværnsdistrikt Aalborg som uddannelsesofficer og var i periode tillige næstkommanderende.
I 2006 lykkedes det Rasmus Mackenhauer at blive udsendt, nemlig til Kosovo. Opholdet blev dog kort, fra august til midten af november, fordi det nu var lykkedes at blive optaget på Sprogofficersskolen - den manglende latin var en skrøne.
Annonce

Helt vildt intensivt

Den 1. december indledte Rasmus Mackenhauer studierne ved Forsvarsakademiet på Svanemøllen Kaserne i København, hvor opgaven var at lære russisk.
»Det var helt vildt intensivt«, fortæller Rasmus Mackenhauer, som havde hustru og børn og ofte læste lektier kl. kl. 1-2 om natten for så at stå op igen kl. 6 og begynde forfra.
Rasmus Mackenhauer var i øvrigt den eneste elev, der var linjeofficer, og havde hustru og børn.
Allerede i marts 2007 var russiskstudierne tilendebragt.
»Vi klarede det«, siger Rasmus Mackenhauer med tryk på »vi« og med kærlig hentydning til hustruen.
Uddannelsen var for Rasmus Mackenhauers vedkommende lagt til rette med henblik på, at han skulle arbejdet et år i Kiev, hovedstaden i Ukraine, men udsendelsen blev annulleret, og i stedet blev Rasmus Mackenhauer holdfører for de første sprogofficerer, der skulle sendes til Helman-provinsen i Afghanistan.
I 2011 blev Rasmus Mackenhauer ansat ved Totalforsvarsregion København for så at vende tilbage til Officersskolen for at få rang af kaptajn.
Annonce

Moskva glippede

Med virkning fra den 1. januar 2013 ville en stilling som assisterende forsvarsattaché i Moskva blive ledig. Tjenestetiden ville være fire år, og der var allerede skaffet arbejde til hustruen.
Men - den daværende regering afskaffede stillingen, så udstationeringen blev aldrig til noget.
I stedet blev Rasmus Mackenhauer ansat ved Hjemmeværnets Kontrolafdeling, sideløbende med, at han gennemførte en master i organisation ved RUC.
Ansættelsen ved den nævnte afdeling betød løsning af opgaver over hele landet.
En forventet stilling ved Hærens Officersskole blev nedlagt i forbindelse med et forsvarsforlig, og nu blev Rasmus Mackenhauer og hustruen enige om at søge til Nordjylland. Der blev købt et hus i Støvring syd for Aalborg, og i en periode pendlede Rasmus Mackenhauer mellem Støvring og København, indtil han fik ansættelse ved Tech College i Aalborg som uddannelsesleder med tiltræden 1. juni 2014.
Det er fra denne stilling, Rasmus Mackenhauer nu er blevet skoleleder.
Annonce

Hurtig reaktion

Gennem en bekendt hørte Rasmus Mackenhauer om den ledige stilling i Mariager på en fredag. Sidste frist var mandag, så en ansøgning blev hurtigt fremsendt, og om tirsdagen fik Rasmus Mackenhauer mulighed for at se skolen.
»Og jeg var ikke i tvivl om, at her ville jeg gerne være«, lyder det.
Det ligger den nye skoleleder stærkt på sinde, at skolen i en fælles forståelse med forældrene skal gøre børnene så kompetente som muligt.
»Det er et fælles projekt«, understreger Rasmus Mackenhauer.
Bopælen forbliver Støvring. Hustruen hedder Louise Gorell Mackenhauer og arbejder som sygeplejerske på et plejecenter i Brovst. Samtidig er hun i gang med at gennemføre en master i sexologi ved Aalborg Universitet og arbejder også som fitness-instruktør.
Der er tre børn i huset, Marius, 10 år, Elisabeth, 8 år, og Martha, 4 år. Desuden har Rasmus Mackenhauer datteren Lucca på 14 år fra et tidligere forhold. Hun bor hos sin mor i Brejning.
Annonce

Aktiv fritid

Rasmus Mackenhauer har en aktiv fritid. Han går på jagt og har fisket gennem mange år. Desuden dyrker han fitness, og så har han talent for at synge.
I flere år var Rasmus Mackenhauer forsanger i et band på Forsvarsakademiet. Han talent for sang blev opdaget på en lidt pudsigt måde: han holdt af at synge i det bad, som var indrettet i en container under opholdet i Kosovo. Nogle soldater, som spillede i et band, hørte sangen og fik ham til at synge med, hvilket resulterede i, at band og sanger nåede at give en koncert, inden Rasmus Mackenhauer drog hjem.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Randers FC For abonnenter

Karakterer efter fuseren mod AGF: En fornem styrmand var ikke nok

Annonce