Annonce
Norddjurs

Skoleleder om coronasmitte: - Det er svært at stå i, når det er første gang

En lærer på Auning Skole har fået corona, og det har sendt en klasse og yderligere to medarbejdere hjem. Arkivfoto: Tommy Loberg Jøns
Auning Skole har fået sit første tilfælde af corona, og foruden den smittede lærer er to medarbejdere og en hel klasse blevet sendt hjem.

Auning: Indtil i denne uge har Auning Skole været forskånet for corana, men mandag morgen måtte man konstatere, at skolen havde fået smitten indenfor dørene.

- Det er en af vores børnehaveklasselærere, der er blevet ramt, siger skoleleder Christina Birch Mogensen.

Heldigvis for skolen blev smitten konstateret lige efter weekenden, og da man skal gå tre dage tilbage i forhold til smitteopsporing, betød det, at det kun var fredagen, der skulle kigges på i skoleregi.

Annonce

- Vi vælger at sende hele den pågældende 0. klasse hjem samt to andre lærere, siger skolelederen.

At sende alle eleverne hjem havde måske ikke været nødvendigt, men det kan være svært at huske, hvem man havde til at sidde på skødet, eller hvem man hjalp med snørebåndene den fredag, fortæller skolelederen.

- Vi gjorde det ud fra et forsigtighedsprincip, siger hun og fortæller, at der heller ikke har været sure miner fra forældre, der har skullet holde deres børn hjemme, indtil de havde et negativt testsvar.

- Nærmest tværtimod, siger skolelederen.

Forsøgte at undgå rygter

De første to elever fra klassen samt de to medarbejdere er testet negative og er tilbage på skolen, og torsdag forventes der yderligere 10 elever tilbage, såfremt de har fået et negativt prøvesvar.

- Vi har dog valgt at gå tilbage til den ordning, som vi havde efter nedlukningen i foråret og har placeret 0. årgang alene i SFO'en. De er ikke isoleret, men de er i et område, hvor de ikke er i naturlig omgang med andre elever, siger Christina Birch Mogensen.


Det var vigtigt at få besked ud ret hurtigt, for ellers begynder der at løbe rygter. Så kan man altid uddybe senere.

Christina Birch Mogensen, skoleleder på Auning Skole


Skolelederen er positiv over både det kommunale beredskab og smitteopsporingsenheden, som har været gode i forløbet og været behjælpelige med vejledning og tjeklister.

- Selv om jeg har læst og ved meget om corona, så er det noget andet pludselig at stå i det. I hvert fald for første gang, siger hun.

Det har været vigtigt fra skolens side at få meldt hurtigt ud til de berørte. Først blev der ringet til forældrene i den ramte 0. klasse, derefter blev den anden 0. klasses forældre orienteret, og så blev resten af skolen og personalet orienteret.

- Det var vigtigt at få besked ud ret hurtigt, for ellers begynder der at løbe rygter. Så kan man altid uddybe senere, siger Christina Birch Mogensen og tilføjer, at risikoen for rygtedannelse er større, når det er første gang, skolen rammes.

- Alle har jo en forforståelse, og det er også forskelligt, om man eksempelvis sender hele klasser hjem, eller kun nogle elever, så det er vigtigt, at forældre og medarbejdere er trygge, siger hun.

Alle 19 elever i den ramte 0. klasse samt de to medarbejdere skal testes endnu engang, men de må gerne komme i skole, hvis den første test er negativ.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce