Annonce
Debat

Skolelukninger i Norddjurs?

Arkivfoto: Pia Pagaard M. Madsen

Læserbrev: De økonomiske beregninger i Norddjurs har ikke slået til. Så må det vel være naturligt, at det er her, der i første omgang må sættes ind og ikke igen på traditionel vis lade det gå ud over børn, ældre og handicappede. Mon ikke, det ville være på tide at udlicitere økonomistyringen - er det ikke her, det ikke fungerer? (Og så undlade at overdrage medarbejdere).

Der er blandt andet foreslået at lukke Børneby Mølle - en yderst veldrevet skole med overskud i både økonomiregnskab og trivsel - og som har modtaget børn i mistrivsel fra andre institutioner og fået vendt deres situation til det gode. Her er dygtigt personale, der i kraft af ikke bare deres faglighed, men også mangeårigt samarbejde har fået opbygget et miljø, hvor børn og personale trives og har gode erfaringer. De dygtige medarbejdere kan selvfølgelig godt flyttes til andre skoler og bruge deres ekspertise der, men det er deres samspil og miljøet, der tæller - det kan man jo ikke flytte. Når man kommer til en ny arbejdsplads, stikker man fingeren i jorden og mærker efter, hvordan man gør og indordner sig under den tilstedeværende kultur.

Det er en høj pris for børn, familier og lokalsamfund, der skal betales ved at splitte en god institution ad for at redde økonomien i et tvivlsomt forsøg på at øge bosætningen i kommunen ved at flytte børn til en meget mindre skole, som i forvejen er udfordret, eller ind til en stor byskole med meget mindre luft og plads.

Jeg har selv været ansat på både små landskoler og store byskoler - hvis jeg skulle vælge skole til egne børn i dag, ville jeg helt klart vælge en mindre skole, og jeg er lykkelig for, at mine havde muligheden for at være på Mølleskolen. Jeg er nu så gammel, at jeg ikke selv skal have flere børn, jeg er gået ud af arbejdsmarkedet og har derfor ikke selv noget i klemme på skolesiden, hvorfor jeg godt tør komme med et højst utraditionelt forslag:

Hvis man (uanstændigvis) endelig er nødt til at flytte børn, så flyt nogle bybørn til Børneby Toubro, så den kan blive styrket - det er ikke værre for et bybarn at flytte til en landskole, end det er for et landbarn at flytte skole. Og så kan man bevare en velfungerende institution, som stadig vil være der, når de gode tider forhåbentlig vender tilbage.

Hvis der kommer beregninger fra kommunen, kan vi jo med al tydelighed alligevel ikke stole på dem. Selv vores undervisningsminister har indset og erfaret, at man ikke sparer penge ved skolesammenlægninger:

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-08-10-minister-kritiserer-kommuners-kaempeskoler-man-har-glemt-foraeldrene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce