Annonce
Randers

Skoleprojekt hjalp Camille Winifred Stidsen i gang med en uddannelse

Et job på nogle få timer om ugen på biblioteket i Randers var med til at holde Camille Winifred Stidsen i gang, da hun havde droppet gymnasiet. Foto: Poul Due Jensens Fond
På grund af angst kunne hun ikke fungere i gymnasiet. Nu er Camille Winifred Stidsen på vej til en landbrugsuddannelse efter at have deltaget i RUN.

RANDERS: 19-årige Camille Winifred Stidsen flytter til januar ind på Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg og starter på sin uddannelse til landmand. Men først efter et par omveje og et lille år på ungdomsskoleprojektet RUN i Randers.

Efter folkeskolen startede hun på gymnasiet. Egentlig havde hun en drøm om at blive dyrepasser, men fik at vide, at det var hun alt for klog til. Gymnasiet passede imidlertid ikke til hende. Hun er ramt af generaliseret angst, og allerede i folkeskolen havde hun oplevet, at hun kunne begynde at græde, når hun skulle fremlægge. I gymnasiet blev det værre, og til sidst tog hun konsekvensen og droppede sin ungdomsuddannelse.

Det næste halvandet år satte hun bøger på plads nogle timer om ugen på biblioteket i Randers, men havde slet ikke overskud til at lave andet end det. Efter et halvt års tid sendte hendes forældre hende til læge.

- Og det var godt. Det var det, jeg skulle, siger Camille Winifred Stidsen.

Hun fik både nogle samtaler med en psykolog og noget medicin, der virker. Og ikke mindst kom hun i gang med et forløb - RUN - som Randers Ungdomsskole står i spidsen for.

Under sit RUN-forløb kom Camille Winifred Stidsen i praktik i Randers Regnskov, hvor hun især faldt for arbejdet med bondegårdsdyrene. Og efter et besøg på en landbrugsskole tog hun kontakt til en landmand, hvor hun nu arbejder nogle timer om ugen - sideløbende med et andet job i en butik i Randers.

Generaliseret angst

Generaliseret angst defineres som udtalt bekymring, angst, nervøsitet og anspændthed de fleste dage i mindst seks måneder. Det er en såkaldt "fritflydende" angst. Det vil sige en angst, som ikke er forbundet med bestemte situationer eller ting, som f.eks. edderkopper eller flyrejser (en fobi).

Det er almindeligt ved denne lidelse, at man har pinagtige tanker om, at man selv eller ens pårørende skal rammes af sygdom eller ulykke. Sådanne tanker kaldes katastrofetanker.

Har man generaliseret angst, kan man ikke lade være med at bekymre sig, selvom man prøver at lade være.

Kilde: Sundhed.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce