Annonce
Læserbrev

Skoler. Hvor er pengene/ hvad skal pengene bruges til?

Annonce

Læserbrev: Hvilken vej skal folkeskolen i Randers? Hvordan sikrer vi trivsel til alle børn?

Udgiften til specialundervisning har været stigende den seneste årrække, og privatskolerne i byen har lange ventelister (udvider). Alt sammen elementer, der betyder, at den almene folkeskole har færre penge til at sikre trivsel til alle børn.

Politikerne i Randers har forsøgt at finde penge til at sikre alle børns trivsel ved massive besparelser på specialundervisningen. Besparelser, der betyder en serviceforringelse for de børn, der har brug for de mest indgribende skoletilbud i Randers Kommune. En elevgruppe, hvor mange af dem allerede har været inkluderet i den almene folkeskole, men uden succes, og derfor er endt i et specialtilbud. Det er børn og deres familier, hvor man i flere år har kæmpet for at få et skoletilbud, som børnene kan rumme.

Hvordan vil man fremadrettet sikre de børn, der har brug for ekstra støtte, så de kan rumme et skoletilbud i den almene folkeskole? Hvordan vil man standse stigningen af udgifter til specialundervisning i praksis? Selvfølgelig kan man finde penge ved at vedtage besparelser eller sætte loft på, hvor mange børn der må være på specialskoler. Det er alt sammen tal og regneark. Men hvad med virkeligheden? Bare fordi man sparer og siger, der kun må være et vist antal elever på specialskolerne, så er børnene stadigvæk derude i den almene folkeskole. De forsvinder ikke, bare fordi man sparer eller sætter loft på specialskolerne.

Hvordan har man tænkt sig at støtte disse børn, hvordan vil man sikre, at børnene kan rumme den almene folkeskole fremadrettet? Hvilke instanser vil man benytte sig af for at hjælpe børnene og familierne? Besparelserne på specialundervisningen er begrundet med et overforbrug og færre penge til det almene område. Nu har man så vedtaget besparelser, der betyder færre penge til specialundervisning og flere penge til det almene område.

Så er jeg nysgerrig på, hvordan pengene bliver brugt fra besparelserne … har de almene skoler fået flere penge til at løfte opgaven, så flere børn kan rumme den almene skole? Hvor er alle de mange penge forsvundet hen …?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ingen enighed efter timelange forhandlinger om næste fase af genåbning

Randers For abonnenter

Her er dokumentationen: TV2 inviterede til skjulte optagelser, men kommunen takkede nej

Annonce