Annonce
Randers

Skoler og institutioner er 'helt klar' efter påske, melder kommunen - Mor er lidt bekymret

Gitte Andersen er en af de mange forældre i Randers, der efter påske kan sende børnene i daginstitution igen. Det er lidt grænseoverskridende, mener hun. Arkivfoto: Annelene Petersen

Skoledirektøren i Randers Kommune lover, at skoler og daginstitutioner er klar efter påske. Mor til to er ambivalent over, at børnene skal i daginstitution igen.

Randers: Gitte Andersen har set lidt frem til, at børnene Ida på fire år og Lauge på ét år igen kunne komme i daginstitution. Men nu, hvor det snart igen er muligt, melder bekymringerne sig.

- Jeg har det lidt ambivalent. Det er grænseoverskridende, fordi det hele er så uvist. Hvordan skal vi tage forholdsregler, så børnene undgår smitte? Hvad skal pædagogerne stille op, når så mange børn er samlet?

Det spekulerer Gitte Andersen på.

Hun er tidligere håndboldspiller i Randers HK, men har arbejdet som marketingsansvarlig indtil for nylig.

- Jeg er blevet fritstillet på grund af corona-krisen, fortæller hun.

Nu skal hun i gang med jobsøgningen, og hun overvejer at tage forskellige kurser imens. Hendes mand, Anders Jensen, er politibetjent.

Sønnen Lauge havde gået i vuggestue i en måned, da coronakrisen lukkede daginstitutionerne.

- Nu skal vi nok begynde forfra, vurderer Gitte Andersen, for sønnen skal atter lære institutionen at kende.

Datteren Ida har efterhånden vænnet sig til at være hjemme, så for hende vil det blive endnu en stor omvæltning igen at skulle i daginstitution, mener Gitte Andersen.

Annonce
Statsminister Mette Frederiksen sendte mandag aften en del kommunalt ansatte på overarbejde i påskedagene. De skal nemlig have alting klar, når de yngste børn vender tilbage til daginstitutioner og skoler onsdag 15. april. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Alle er klar

Daginstitutioner og skoler i Randers slår dørene op onsdag 15.april.

- Vi er helt klar, siger Michael Maaløe, der er direktør for børn og skole i Randers Kommune.

Tirsdag går arbejdet i gang med at få de retningslinjer, der kommer fra ministerierne, ført ud i livet i de enkelte institutioner og på skolerne.

- Vi må se på, hvilke guidelines vi får, og vi har på forhånd overvejet en hel del ting, påpeger Michael Maaløe.

Tiden, hvor institutioner og skoler har været tomme, er blandt andet brugt på rengøring.

- Vores legoklodser har aldrig været så skinnende rene. Og medarbejderne glæder sig til, at der kommer børn igen, siger Michael Maaløe.

Masser af snak

Ud over de rent praktiske ting i forhold til at holde afstand, have god hygiejne og andre forholdsregler, der skal forebygge smitte, så venter der også en anden opgave for personalet. Nemlig at tage en snak med de små og større børn, der er berørte af situationen.

- Samtaler med børn, der er ude for livsbegivenheder er noget, som vores personale er uddannet i at håndtere, siger Michael Maaløe.

For de ældste elever hedder datoen, hvor de kan vende tilbage til skolen, 10. maj. Og afgangs-elever skal ikke til eksamen, men kan bruge deres årskarakterer som grundlag for at søge ind på ungdomsuddannelser. Præcis hvordan det kommer til at forløbe, er endnu ikke helt afklaret.

- Der er enkelte detaljer, der endnu ikke er på plads, siger Michael Maaløe.

Travlhed i påskedagene

Borgmester Torben Hansen holder tirsdag morgen skype-møde med direktionen for at få sat gang i de tiltag, der skal gøre det muligt at få alt klart inden onsdag 15. april.

- Vi følger de anbefalinger og retningslinjer, der kommer fra regeringen og myndighederne, siger han

Det indebærer blandt andet at få planlagt, hvordan man sikrer mere udetid i daginstitutionerne og sørger for, at børn og voksne holder afstand.

- Der er nok en del, der kommer til at bruge nogle af påskedagene på det her, siger Torben Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce