Annonce
Debat

Skovbro i Langå - vigtigt at få den færdig

Læserbrev: Den sidste del af stibroen over Langå Station har nu fået en tillægsbevilling på 2,3 millioner kroner, stemt igennem af et samlet byråd. Vi er på den ene side rigtig ærgerlige over, at denne tillægsbevilling er nødvendig men samtidig glade for, at den endelige finansiering nu er på plads. Desuden vil vi gerne takke vores byrådskolleger for at bakke op om dette vigtige projekt.

Længe har borgerne i Langå ventet på, at broen blev færdig, men forsinkelser på grund af ukorrekte beregninger har udsat projektet igen og igen. Med den sidste bevilling synes den sidste forhindring nu at være ryddet "af sporet", og den sidste del af stibroen kan forventes færdig ultimo 2019. Man forstår godt, at borgerne er, og har været, utålmodige. Det har været en uskøn proces, ingen tvivl om det, men det ændrer ikke på, at vi naturligvis ikke kan have en bro hængende midt i luften. Derfor er det glædeligt, at vi nu endelig har fået helt styr på finansieringen.

Den færdige stibro vil binde de to dele af Langå sammen, skabe trafiksikkerhed og passage for både store og små, som måske skal ned på boldbanerne. Med færdiggørelsen skabes ydermere bedre adgang for lystfiskere og turister til naturen ved Gudenåen og Langå Egeskov, eller som måske vil se det historiske mindesmærke ved de sprængte brohoveder fra Anden Verdenskrig. Desuden giver stibroen borgerne i Skovlyst-kvarteret adgang til den togstation, de altid har haft lige i baghaven, men som de ikke har haft ordentlig og direkte adgang til.

Vi glæder os til, broen bliver helt færdig - ligesom mange andre borgere gør.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Man kender et samfund på, hvordan det behandler sine svageste

Læserbrev: Det er med stor bekymring, at min familie har læst budgetforslaget om besparelser på specialskoleområdet. Vi har en datter, som går på Vesterbakkeskolen, og som har behov for netop dét, den skole kan tilbyde: en lille klasse (maksimum 8-10 elever) en tilgængelig voksen, der kan guide 80 procent af tiden særligt tilrettelagt undervisning med brug af pictogrammer og TTT undervisning i langsomt tempo og med mange, mange gentagelser over lang tid handicap- og diagnoseindsigt på specialist-niveau særlige faciliteter, som rideterapi, sanserum, specialcykler, balanceredskaber med videre og stort fokus på den motoriske udvikling Rambøll lavede i 2016 en undersøgelse af risiko- og beskyttelsesfaktorer i forhold til udsatte børn. Undersøgelsen konkluderer, at den faktor, der tegner sig for den største beskyttelses-effekt, er en god skolegang. Et handicappet barn har brug for et særligt tilrettelagt skoletilbud for at kunne opnå de mest basale kompetencer som at kunne læse og regne. Opnår barnet ikke det, vil det ikke kunne skrive en indkøbsseddel, læse en busplan, regne ud, om der er penge nok i pungen at købe for og så videre. Livsdueligheden bliver lav, og deraf følger et massivt støttebehov som voksen. Med andre ord; de penge, I sparer nu, kommer vi som kommune til at betale 10 gange, når vores børn bliver voksne og ikke kan de mest basale ting selv. Vores datter er en glad og dejlig pige, og hun fortjener et ordentligt liv - herunder et skoleliv, hvor hun bliver mødt på sine helt særlige præmisser og opnår læring, så hun opnår kompetencer. Der skal specialistviden til og helt særlige rammer, og dem får folkeskolen aldrig. Det er skammeligt, at vi i stedet for at have en specialskole, vi kan være tilfredse med og sætte en ære i det faglige arbejde, der laves der, hellere vil udsulte området, så skolen i stedet bliver et sort hul på kommunekortet. Man kender et samfund på, hvordan det behandler sine svageste - og dette forslag, kære byråd, er en skændsel.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Annonce