Annonce
Debat

Skovbro i Langå - vigtigt at få den færdig

Læserbrev: Den sidste del af stibroen over Langå Station har nu fået en tillægsbevilling på 2,3 millioner kroner, stemt igennem af et samlet byråd. Vi er på den ene side rigtig ærgerlige over, at denne tillægsbevilling er nødvendig men samtidig glade for, at den endelige finansiering nu er på plads. Desuden vil vi gerne takke vores byrådskolleger for at bakke op om dette vigtige projekt.

Længe har borgerne i Langå ventet på, at broen blev færdig, men forsinkelser på grund af ukorrekte beregninger har udsat projektet igen og igen. Med den sidste bevilling synes den sidste forhindring nu at være ryddet "af sporet", og den sidste del af stibroen kan forventes færdig ultimo 2019. Man forstår godt, at borgerne er, og har været, utålmodige. Det har været en uskøn proces, ingen tvivl om det, men det ændrer ikke på, at vi naturligvis ikke kan have en bro hængende midt i luften. Derfor er det glædeligt, at vi nu endelig har fået helt styr på finansieringen.

Den færdige stibro vil binde de to dele af Langå sammen, skabe trafiksikkerhed og passage for både store og små, som måske skal ned på boldbanerne. Med færdiggørelsen skabes ydermere bedre adgang for lystfiskere og turister til naturen ved Gudenåen og Langå Egeskov, eller som måske vil se det historiske mindesmærke ved de sprængte brohoveder fra Anden Verdenskrig. Desuden giver stibroen borgerne i Skovlyst-kvarteret adgang til den togstation, de altid har haft lige i baghaven, men som de ikke har haft ordentlig og direkte adgang til.

Vi glæder os til, broen bliver helt færdig - ligesom mange andre borgere gør.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

DR tillader latrinært sprog

Må man som studievært bande og svovle i programmer på Danmarks Radio? Ja, hvis man hedder Esben Kjær og har programmet "Bagklog" på DRs radiofoniske flagskib P1. Og hvis man camouflerer sit latrinære sprog som satire, må man tilmed bande og svovle for åben mikrofon aldeles uhæmmet. Det er i hvert fald læren af den seneste tids begivenheder, begyndende naturligvis med, at nævnte Esben Kjær ikke kunne styre sit sprog, men udtalte sig så grimt, at KLF, seer- og lytterorganisationen af kristen oberservans, simpelthen måtte klage. Svaret var en sand skidtspand mod KLF fra Esben Kjær, der anvendte så grove udtryk, at vi ikke vil misbruge avispapir til at gengive dem. Et lille eksempel viser tonen: "En samling frelste helligfranser", mente DR-medarbejderen at kunne kalde klagerne, hvormed han blot understreger sit eget niveau som et uvornt barn, der desperat søger voksnes opmærksomhed. Ikke uventet slipper Esben Kjær godt fra at udstille sit sproglige armod. Ingen af hans chefer i DR kan finde ud af at sige til manden, at han skal opføre sig ordentligt. Tværtimod antydes, at når der er tale om såkaldt satire, er rammerne ekstra vide. Lad Esben Kjær være, hvad han er. Og husk at afbryderknappen findes. Men desværre er han jo ikke den eneste på landsdækkende radio og tv, der har problemer med at tale rent. På Radio 24syv opleves jævnligt bandende studieværter, endda med en kvinde som én af de værste. Jamen, lyder et ofte fremført argument, sproget i radio og på tv skal afspejle virkeligheden. Altså det sprog, der oftest høres ude i samfundet. Efterhånden sørgeligt nok også brugt af folketingspolitikere. DR og Radio24syv rammer nok på den måde dele af Danmark, men ikke alle. Der findes faktisk mennesker, som er i stand til at tale deres modersmål uden tilsætning af diverse eder og forbandelser. Ved at tillade latrinære udtryk medvirker DR og Radio24syv til at forfladige det danske sprog. Det kan aldrig være deres opgave - tværtimod burde de værne om det talte sprog.

Annonce