Annonce
Østjylland

Skovens farlige bakketop er fikset

De tre bump på op til 10 centimeter strakte sig over hele Ørneredevejs bredde på bakken. Nu er der lagt ny asfalt, men hastighedsbegrænsningen er fortsat 20 km/t. Foto: Ravn
Den bumpede bakke på Ørneredevej, som fører til Moesgård Strand, har fået ny asfalt.

MARSELISBORG SKOV: Den farlige bakketop ved Ørnereden er op til påskens mange skovture blevet lavet, så biler, busser og motorcykler kan komme mere sikkert frem.

Ørneredevej, hvor bakketoppen ligger, er skovens mest trafikerede vej. Bakken ved selve Ørnereden og dens parkeringsplads er langsomt blevet ringere og ringere i løbet af vinteren.

Asfalten var ødelagt, og tre store bump på tværs af vejen gjorde den farlig. Chauffører på linje 31 klagede blandt andet over de farlige situationer, som vejstykket udløste, og i sidste uge sendte den kommunale afdeling Trafik og Miljø så en entreprenør afsted med en asfaltmaskine.

Skaderne er blevet udbedret, og bakketoppen er ikke længere så farlig. Problemet er dog, at det er svært helt at udbedre skaden, fordi det ville kræve et større anlægsarbejde, som ville ødelægge noget af den omkringliggende skov.

Derfor er der fortsat en hastighedsbegrænsning på 20 km/t på det meget trafikerede vejstykke i skoven på vej til Moesgård Strand. Hastighedsbegrænsningen i skoven er normalt på de gængse 40 km/t.

Der er ganske enkelt lagt et nyt stykke, sort asfalt ud på vejen, så kørslen sker meget mere gelinde end før, så nu kan århusianerne trygt køre skoven og Moesgård Strand i møde i påsken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce