Annonce
Randers

Skovsvineri: Ko-indvolde smidt på Nordre Fælled

De her indvolde var smidt i græsset ved parkeringspladsen ind til Nordre Fælled fredag. Og lørdag fandt hundeluftere et rådyr, der manglede hovedet og halen. Foto: Grethe Schnell

Hundeluftere er i oprør over, at der bliver dumpet kødaffald - og meget andet - i naturen, hvor de lufter deres hunde. Og skovsvineriet har desuden den konsekvens, at parkeringspladserne i området er blevet reduceret.

Randers: Det er ikke småting brugere af naturarealet Nordre Fælled må lægge øjne og lugtesans til for tiden. I fredags var der smidt indvolde fra en ko eller en kalv ud i græsset ved parkeringspladsen på Højsletvej og lørdag blev hundeluftere mødt af et syn af et dødt rådyr, der manglede hovedet og halen. Den lå ved skydebanen inde på arealet.

- Det er noget værre svineri. Man kan forstille sig, at indvoldene er smidt der til ræven, men den skal nok finde noget at spise af sig selv i dette milde vejr, siger Grethe Schnell, der er med i hundeluftergruppen.

Hundelufterne så i fredags mellem klokken 11 og 12 en stor grå varebil hurtigt vende og køre fra stedet.

- Og da vi kom derhen, hvor den havde holdt, var der smidt den her ko- eller kalvemave i græsset på P-pladsen ved indkørslen til Nordre Fælled fra Højsletvej.

- Man kan jo forestille sig, at der er nogen, der har fået slagtet en kalv fredag, som måske kender den formastelige. Man kan kun opfordre til, at affaldet bliver fjernet omgående, inden det går i forrådnelse, lyder det fra Grethe Schnell, der fortæller, at de typisk er 15, der sammen lufter hunde i området.

Annonce
Nordre Fælled er et yndet område at lufte hund i. Men åbenbart også at hensmide affald i. Det betyder, at parkeringspladserne er reduceret. Arkivfoto: Lars Rasborg

P-pladsen er skrumpet

- Men udover det, vil jeg skyde på at der i alt er 50-70, der bruger området til hundeluftning, og der er kondiløbere, folk, der går tur og rollespillere. Nordre Fælled er meget besøgt, siger hun.

Hele den gruppe rammes nu af skovsvineriet, fordi det ofte er på parkeringspladsen, der læsses af. Ikke blot kødaffald, men alt muligt slags affald, skidt og skrammel. Sågar asfaltbunker.

- Vi troede, at det var kommunen, der havde læsset det af, men blev så kontaktet af Naturstyrelsen kronjylland, der ville vide, om vi havde set, hvem der havde efterladt asfalten der. Og pludselig var det væk igen, siger Grethe Schnell.

Hun oplyser, at naturstyrelsen nu har halveret parkeringsarealet ved Højsletvej i forsøget på at forhindre, at der smides så meget skidt og skrald af i området.

- Naturstyrelsen siger, at det er så de store lastbiler ikke kan køre derind og vende. Men det betyder jo, at der slet ikke er parkeringspladser nok til os. Og det vil ikke være rart at skulle holde ude på Højsletvej og få hunden ud og ind ad bilen, for der køres meget hurtigt på den strækning, siger Grethe Schnell.

Positiv dialog

Hun understreger at hundeluftergruppen er i en god og positiv dialog med Naturstyrelsen om sagen, men at det er ærgerligt, at så få skal ødelægge det hele for så mange.

- Vi er blevet tilbudt at få parkering ved skydebanen, når man kører ind fra Mariagervej i området. Men det hjælper jo ikke rigtigt noget, for den parkeringsplads skal medlemmerne af skydebanen jo selv bruge, siger hun.

Biolog Jan Grundtvig Højlund, Naturstyrelsen Kronjylland, bekræfter, at parkeringspladsen rigtig nok er halveret med en kæde midt på for at forhindre lastbiler og biler med trailer i nemt at vende rundt på parkeringspladsen.

- Men vi har tænkt os, at hundeluftergruppen skal have koden til kæden, og så skal sidste mand, der forlader pladsen, bare sætte kæden på igen. På den måde bliver parkeringspladsen brugt alligevel, siger Jan Grundtvig Højlund.

Hold øje

Han fortæller, at der tidligere har været en parkeringsplads ud mod Udbyhøjvej, men den måtte lukkes af med store sten, fordi der blev droppet for meget affald der.

Biologen opfordrer brugerne af friluftsarealet til at holde øje med, hvem, der sviner i området.

- Og skriv gerne nummerpladen op og tag et billede med mobiltelefonen og henvend jer til os, så skal vi nok politianmelde det, siger Jan Grundtvig Højlund.

Han tilføjer i øvrigt, at fordi et rådyr mangler hovedet og halen, så behøver det ikke være noget, mennesker har gjort.

- Den kan være påkørt og er død, og er ræven kommet forbi, vil den typisk starte med hovedet, hvor hjernen jo indeholder meget fedt og er næringsrig. Ræven kan ikke flytte hele dyret, men tager det ad flere omgange, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Randers FC-optakt: Navne, noter og bud på startopstilling mod Hobro

Annonce