Annonce
Læserbrev

Sku' det være velfærd?

Læserbrev: Randers Kommune i en nøddeskal. Endnu en gang er det de handicappede og psykisk sårbare børn og unge, der skal betale prisen for besparelserne, der igen foreligger i Randers Kommune. Det drejer sig om børnenes fremtid. Randers Kommune har lige gennemført en stor millionbesparelse på specialskoletilbuddet, og nu vil de gennemføre en til og denne gang på 38 millioner. En del af valgløftet var, at der ikke skulle spares yderligere på specialområdet. Så hvordan hænger det så sammen? Ja, jeg spørger bare.

Dermed forsvinder eneundervisningen, heldagstilbuddet med SFP skippes til fordel for SFO sidst på dagen = dårligere normering. De vil lave et loft over, hvor mange børn der må få et specialtilbud, og derved tabes børn på gulvet, da de bliver tvunget i det almene skoletilbud, som de langt fra kan klare, både børn og skolerne, da de ikke har resurserne til at håndtere disse børn. Det er børn, der har skjulte og synlige handicap, der i forvejen kæmper hver dag med forskellige problemer. Børn, der mistrives, har ADHD, er autister med mere. Børn, der har skolevægring, indlæringsvanskeligheder eller sågar er selvmordstruede, der rammes igen og igen. Børn, der ender med at lande på førtidspension, ender i misbrug eller kriminalitet.

I stedet for at investere penge i dem nu, i deres fremtid. I stedet for at bruge penge nu på at skabe en bedre fremtid, hvor disse børn kan blive et aktiv for samfundet og bidrage i stedet for en økonomisk byrde. Nej, det er bedre at tisse i bukserne for at holde varmen og spare penge lige nu. Nej, det er bedre med store prestigeprojekter såsom Randers til vandet, Hal 4 og bruge gud ved hvor mange penge på konsulenter i kommunen.

Vores svageste børn betaler prisen igen. Som mor til et barn med autisme græder mit hjerte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce