Annonce
Randers

Skuffelse i storcentret: Vi kunne godt åbne forsvarligt op nu

Randers Storcenter åbner sandsynligvis ikke før efter påske. Og det kan få alvorlige konsekvenser for nogle af butikkerne. Arkivfoto: Annelene Petersen
I øjeblikket har Randers Storcenter 60 procent af det antal kunder, centret havde besøg af på samme tid sidste år - til trods for, at kun få butikker må holde åbent. Center manager Jacob Hald Christensen frygter for konsekvenserne af, at centret ikke må åbne normalt op.

Randers: Mens der var glæde hos de butikker, der fra på mandag atter må slå dørene op for kunderne, så er Jacob Hald Christensen, der er center manager i Randers Storcenter, skuffet over, at butikkerne i centret ikke har fået lov til at åbne igen.

Det stod klart efter onsdagens første pressemøde klokken 11, hvor ministrene præsenterede en plan for gradvis genåbning af landet.

Undtagelsen i storcentret er Bilka, Matas, Normal, apoteket, de to optikere og Body Shop, samt spisestederne, der leverer takeaway, der hele tiden har været åbne. Og de er flittigt besøgt.

- Vi har 60 procent af den normale kundestrøm i øjeblikket, siger Jacob Hald Christensen. Derfor mener han, at det vil være ganske fornuftigt at åbne resten af centrets i alt 58 butikker op, så kunderne spredes over flere kvadratmetre.

Annonce

Ikke før efter påske

Butikkerne kan sagtens håndtere de regler og krav, der følger med en genåbning, understreger han.


Som det ser ud nu, kommer der et større pres på færre butikker.

Jacob Hald Christensen


- Men realistisk set åbner vi nok ikke før efter påske, erkender Jacob Hald Christensen.

Og dét kommer til at gøre endnu mere ondt på de butikker, der i forvejen er presset hårdt på økonomien.

- Jeg frygter, at når vi engang kan åbne igen, så kommer der ikke lys i alle butikkerne, for nogle vil simpelthen gå konkurs.

Set i et lidt større perspektiv, så mener Jacob Hald Christensen, at det ville give mindre risiko for spredning af smitte, hvis alle butikker fik lov til at åbne, i stedet for kun dem i midtbyen. Hvis alle slog dørene op, ville kunderne sprede sig over flere butikskvadratmetre.

- Som det ser ud nu, kommer der et større pres på færre butikker, siger Jacob Hald Christensen.

Nogle af butikkerne i storcentret åbner måske ikke igen, når der engang bliver givet grønt lys for en genåbning. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce