Annonce
Randers

Skuffet borgmester: En stor fejl at skære det østjyske bybånd over ved Aarhus N

E45 har tre spor på Vejlefjord-broen, og sådan bør det fortsætte helt til Randers N, understreger borgmester Torben Hansen. Regeringens udspil indeholder en udvidelse af E45 frem til og med Aarhus N, men det er ikke nok, lyder det fra Randers.  Arkivfoto: Mette Mørk
Borgmester Torben Hansen vil i de kommende måneder banke på døren hos politikere og Folketingets transportudvalg for at forsøge at få del i de 10 milliarder kroner, der er afsat til ekstra investeringer i infrastruktur.

Randers: - Jeg er meget skuffet over, at man i regeringens udspil vil skære det østjyske bybånd over, siger borgmester Torben Hansen (S) med henvisning til, at udspillet kun har en udvidelse af E45 til tre spor med frem til Aarhus N, ikke til Randers N.

- Det er uforståeligt. Jeg glæder mig over, at der er tre nye tilslutningsanlæg til E45 ved Randers med, men vi har brug for de tre spor. De øvrige borgmestre og Dansk Industri bakker op om, at motorvejen skal være tre-sporet hele vejen til Randers N, ikke kun til Aarhus, siger Torben Hansen.

Han tror på solidariteten på tværs af de øst- og midtjyske kommunegrænser, så politikerne her fortsat vil arbejde for, at motorvejen langs det østjyske bybånd hele vejen fra Vejle til Randers skal udbygges. Samtidig er erhvervslivet meget interesseret i en motorvejsstrækning gennem Østjylland, hvor trafikken kan glide uden problemer.

Annonce

God samfundsøkonomi

- Vejdirektoratets VVM-undersøgelse viser jo, at der er god samfundsøkonomi i at lave tre spor på hele strækningen. Tallene viser, at der er stor trængsel, til tider kritisk trængsel, også omkring Randers, siger Torben Hansen, som dog også har noget at glæde sig over:

- Det er glædeligt, at der nu kommer en markant forhøjelse af puljen til projekter, der reducerer støj langs motorvejene.


Nu går spillet i gang, og der vil gå et par måneder med det.

Torben Hansen


Torben Hansen ser også muligheder i den pulje på 10 milliarder kroner, som der endnu ikke er disponeret over. Det vil sige, at de i princippet kan bruges på en udvidelse af motorvejen ved Randers.

Annonce

10 milliarder kroner

- 10 milliarder kroner er immervæk en sjat penge.

- Nu går spillet i gang, og der vil gå et par måneder med det, siger Torben Hansen med henvisning til, at et trafikforlig på Christiansborg gerne skulle på plads inden sommerferien.

Derfor er det nu, man skal have fat i politikere og Folketingets Transportudvalg, der har indflydelse på, hvordan pengene fordeles.

Regeringens udspil skal nu drøftes med de øvrige partier på Christiansborg, og det er endnu ikke sikkert, hvordan det endelige forlig vil se ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce