Annonce
Randers

Skulle hædre de faldne under 2. Verdenskrig: Frihedsmonument savet i stykker

Monumentet, der er rejst til minde om de faldne under 2. verdenskrig, er støbt i bronze. Foto: Randers Kommune
Annonce

Skulle hædre de falde under 2. Verdenskrig: Frihedsmonument savet i stykker

Et frihedsmonument til minde om de faldne fra 2. verdenskrig er skåret i stykker, og både politi og Randers Kommune frygter nu, at gerningsmændene vil vende tilbage for at stjæle skulpturen. Det skriver Tv2 Østjylland.

Frihedsmonumentet, der er lavet af lavet af bronze, har skæremærker to steder, og derfor frygter Randers Kommune og Østjyllands Politi, at gerningsmændene vil vende tilbage og gøre arbejdet færdigt for at sælge bronzen.

- Det er helt galt, at man kan gøre det her ved et kunstværk, der tilhører et helt samfund. Jeg bliver trist til mode af at tænke på det. Mange har mistet deres liv, og mange har risikeret en masse under 2. verdenskrig. Det er helt forkert det her, og det skal stoppes, siger kulturkonsulent Helga Hjerrild fra Randers Kommune til Tv2 Østjylland.

Ifølge Helga Hjerrild ligger der stadig frisk bronzestøv under monumentet, så det kan ikke være længe siden, at hærværket er sket, mener hun.

Borgerne opfordres derfor til at være ekstra opmærksomme og kontakte politiet, hvis de har oplysninger i sagen eller ser noget mistænksomt.

Østjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114.

To steder er marterpælen forsøgt skåret over. Foto: Randers Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Kampen minut for minut: Flere pragtmål sendte Randers FC foran - men Hobro pressede i intens kamp

Annonce